20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Türkiye Geleneksel Wushu Şampiyonası

Türkiye Geleneksel Wushu Şampiyonası - Sakarya'da düzenlenen ve 40 ilden 370 sporcunun katıldığı şampiyona sona erdiSAKARYA (AA) - Sakarya'da düzenlenen Türkiye Geleneksel Wushu Şampiyonası, final müsabakalarıyla sona erdi.

23.03.2017 - 19:45

Serdivan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 40 ilden 370 sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde sporcular birbiriyle kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilk gününde boş eller, son gününde ise kısa ve uzun silah müsabakalarının yapıldığını söyledi.

Katılımın önceki yıllara göre çok arttığını ve sporcuların müsabakalara çok iyi hazırlandığını dile getiren Akyüz, "Bu, bizim ve çocuklarımız açısından, onların spora yönlenmeleri açısından çok iyi bir durum. İnsanlar artık wushuyu benimsedi. Wushu Türkiye'nin her tarafına yayıldı ve çocuklarımızın kalitesi de yükseldi. Biz bunu yarışmalarda görüyoruz." dedi.

Sporcu sayısının artmasının yanı sıra sporcuların müsabakalarda çok daha iyi teknik ve performansla bu sporu yaptığına dikkati çeken Akyüz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geleceğin dünya şampiyonlarını burada görebiliyoruz. İyi olan sporcularımız daha iyiler. İnşallah çocuklarımız milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olacak. Dünya şampiyonlarımız da organizasyona renk kattı, kalite kattı. Kardeşlerine, diğer sporculara örnek olmaları ve onları teşvik etmeleri amacıyla şampiyonlarımızı da yarışmaya dahil ettik. Sporcular örnek alıyor ve onlar gibi olmak için daha çok çalışıyor."

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.