29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Türkiye Kano Milli Takımı'nın kampı sona erdi

Türkiye Kano Milli Takımı'nın kampı sona erdi ARTVİN (AA) - Türkiye Kano Milli Takımı, Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaptığı kampı tamamladı.

10.07.2018 - 17:15

Yusufeli Barhal Çayı üzerinde bulunan 420 metre uzunluğundaki Türkiye'nin ilk yapay kano parkurunda 10 gündür devam eden çalışmalara 4 antrenör eşliğinde 10 milli takım sporcusu katıldı.

Çalışmaların son gününde milli takım kampını ziyaret eden Yusufeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Kırbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kano Milli Takımı'nın yılda en az 2-3 defa Yusufeli'ne gelerek ilçede kamp yaptığını söyledi.

Su sporlarının Yusufeli'nde sevilen bir spor olduğunu kaydeden Kırbıyık, altyapılarda su sporlarıyla uğraşan 70'e yakın sporcunun olduğunu belirterek, "Sporcu eğitim merkezlerinde başarılı olan sporcularımızı olimpiyat hazırlık merkezimize alarak, milli takımın sporcu potansiyelini artırıyoruz." diye konuştu.

Milli takım antrenörlerinden Emre Ertek de ilçede güzel bir kamp süreci geçirdiklerini aktararak, "Milli takım sporcularımıza Slovakya'nın başkenti Bratislava'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlıyoruz. Şampiyona ağustos ayının ikinci haftası gerçekleştirilecek. En iyi şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ertek, 9 yıl kano sporuyla uğraştıktan sonra antrenörlük yapmaya başladığını kaydederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Belli başarıları yakaladıktan sonra kanoya ilgi ve destek arttı. Destek artınca da sporcuyu elimizde tutabildik. Bunun en güzel örneği Yusufeli'nde 60'ın üzerinde sporcunun olması. Kano geçmişi 1950'lere dayanan bir spor. Ülkemizde federasyon 2002’de kurulmuş. Buna rağmen hızlı bir gelişim sergiliyoruz. Sporcularımızdan Mustafa Arda Acar geçen yıl Balkan Şampiyonu oldu. Artık Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarı finale kalan sporcularımız var. Umudumuz hedefimiz final odaklı. Akabinde aldığımız derecelerle olimpiyatlarda boy göstermeyi amaçlıyoruz."

Milli takım sporcularından Kader Korkmaz ve Emir Ertek de kampın zevkli ve verimli geçtiğini dile getirdi.