29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Türkiye Satranç Şampiyonası

Türkiye Satranç Şampiyonası - Türkiye Satranç Federasyonu ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen şampiyona, Tekirdağ'da devam ediyorTEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2017 Türkiye Satranç Şampiyonası, Tekirdağ'da devam ediyor.

18.11.2017 - 18:24

Kentteki bir otelde eski milli satrançcı Prof. Dr. Sıracettin Bilyap anısına düzenlenen organizasyonda, 12 sporcu mücadelesini sürdürüyor.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin en önemli şampiyonalarından birinin Tekirdağ'da düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Son yıllarda düzenlediğimiz ulusal organizasyonlarla şehrin adından sıkça söz ettirmeye başladık. Bu organizasyonlarda bize güvenip iş birliği yapan federasyonlarımıza teşekkür ediyorum. Burada şampiyon olacak arkadaşımızın ülkemizi uluslararası şampiyonlarda temsil edeceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Uluslararası Hakemi Atilla Gürmen, şampiyonanın 11 turun tamamlanmasıyla 21 Kasım'da sona ereceğini aktardı.

Gürmen, şampiyonanın güzel bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, "Şampiyonaya toplamda 12 sporcu katıldı. Bunlardan 11'i ünvanlı sporcular. Son derece güzel bir turnuva oluyor." ifadelerini kullandı.

Sporcuların maddi ödülden çok Türkiye şampiyonu olma onuru için mücadele ettiğini dile getiren Gürmen, "Buradaki en önemli kazanım Türkiye şampiyonluğu. Bu şampiyona Türkiye'nin en üst seviyesindeki turnuvası. Ülke olarak son yıllarda 100'ün üzerinde unvanlı sporcumuz var. Uluslararası şampiyonalarda milli takımımızı üst masalarda görüyoruz ve bu bizi mutlu ediyor." şeklinde görüş belirtti.

Toplam 35 bin lira ödül dağıtılacak şampiyona, 21 Kasım Salı günü sona erecek.