19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Türkiye sualtı branşında dünyanın övgüyle takip ettiği ülke"

"Türkiye sualtı branşında dünyanın övgüyle takip ettiği ülke" - TSSF Başkanı Şahin Özen: "Paletli Yüzme Gençler Avrupa Şampiyonası temmuz ayı sonunda İstanbul'da yapılacak.

10.06.2018 - 12:54
Şampiyona için şu ana kadar 18 takım başvuru yaptı. İnşallah gençlerimiz madalya alarak bizleri mutlu edecek" - "Zıpkınla balık avında madalyaya çok yaklaştık yani madalyanın hemen dibindeyiz ama henüz madalyaya ulaşamadık. Şimdi hedefimiz uluslararası organizasyonlarda madalya almak" - "Sualtı sporlarında birçok branşta çok dipten gelerek zirveye çıkıyoruz"

ORDU (AA) - EYÜP ELEVLİ - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, Paletli Yüzme Gençler Avrupa Şampiyonası'nın temmuz ayı sonunda İstanbul'da yapılacağını belirterek, "Şampiyona için şu ana kadar 18 takım başvuru yaptı. İnşallah gençlerimiz madalya alarak bizleri mutlu edecek." dedi.

Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amatör spor federasyonlarında geçen yılın en başarılı federasyonları arasında yer aldıklarını söyledi.

Sualtı hokeyi, paletli yüzme, sualtı rugby, serbest dalış ve sualtı görüntüleme gibi branşlarda Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldıklarını ifade eden Özen, sualtı hokeyinde geçen yıl Avustralya'da 23 yaş altında dünya şampiyonluğu elde edildiğini, Macaristan'da da büyükler erkek milli takımının Avrupa şampiyonu olduğunu anımsattı.

Şahin Özen, katıldıkları uluslararası son 4 turnuvanın 4'ünde ya şampiyon olduklarını ya da final oynadıklarını vurgulayarak, "Paletli yüzme, olimpiyatlara aday spor branşıdır. Bu branşta geçtiğimiz yıl gençlerde bir kadın, bir erkek dünya şampiyonumuz oldu. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyuz." diye konuştu.

Sualtı görüntüleme ve sualtı fotoğraf çekiminde uluslararası organizasyonlarda sporcularının her zaman derece elde ettiğini aktaran Özen, "Geçen yıl da bu dalda dünya şampiyonumuz vardı. Sualtı rugby 21 yaş altı takımımız bir önceki yıl Avrupa şampiyonu oldu. Zıpkınla balık avında Avrupa'da 5'inci olduk. Serbest dalışta da dünya rekortmenimiz var." değerlendirmesinde bulundu.

Özen, Türkiye'nin bu yıl iki büyük organizasyona ev sahipliği yapacağının altını çizerek, "Paletli Yüzme Gençler Avrupa Şampiyonası temmuz ayı sonunda İstanbul'da yapılacak. Şampiyona için şu ana kadar 18 takım başvuru yaptı. İnşallah gençlerimiz madalya alarak bizleri mutlu edecekler." ifadelerini kullandı.


- "Kaş, serbest dalışta dünyanın merkezi haline geldi"


Antalya'nın Kaş ilçesinde ekim ayında serbest dalışta dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacaklarını belirten Şahin Özen, bu organizasyonun da kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Özen, Kaş'ın serbest dalışta dünyanın merkezi haline geldiğini, orada uluslararası antrenman merkezi açtıklarını vurguladı.

Dünyanın en iyi sporcularının serbest dalış antrenmanı için Kaş'a geldiğine işaret eden Özen, "Bizim sporcularımız da artık yurt dışına Fransa'ya ya da İspanya'ya gitmek zorunda değiller. Orada çok güvenle berrak, ısı ve görüş olarak çok iyi sularda ve dünyanın en iyi güvenlik sistemine sahip bir merkezde serbest dalış antrenmanlarını yapabilecekler. Burası sadece bizim için değil, dünya içinde önemli bir merkez." şeklinde konuştu.

Şahin Özen, zıpkınla balık avı şampiyonasının Portekiz'de gerçekleştirileceğini dile getirerek, "Ordu'da 1-2 Haziran'da düzenlenen 2018 Zıpkınla Balık Avı Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası, aynı zamanda milli takım seçmesi niteliğindeydi. Tekrar kamp yapacağız. Kampı da bu bölgede yapmak istiyoruz çünkü yarışılacak bölgeye benzer su özelliğine sahip." diye konuştu.

En iyi milli takımı oluşturarak Türkiye'ye madalya ile dönmek istediklerini vurgulayan Özen, şöyle devam etti:

"Zıpkınla balık avında madalyaya çok yaklaştık yani madalyanın hemen dibindeyiz ama henüz madalyaya ulaşamadık. Şimdi hedefimiz uluslararası organizasyonlarda madalya almak. Bu konuda yabancı antrenörle çalışmaya başladık. Çok üst düzey sporcularımız var. Teknik, taktik açısından eksiklerimizi yabancı antrenörle gidermeye çalışıyoruz. Hem sportif hem de antrenörlerimizin eğitimi anlamında yabancı antrenörün bize çok katkısı olacağını düşünüyoruz. İnşallah zıpkınla balık avında da madalya aldığımız günler çok yakın."

Özen, hedeflerinin serbest dalışta da madalya almak olduğunu aktararak, "Açıkçası sualtı sporlarında birçok branşta çok dipten gelerek zirveye çıkıyoruz. Türkiye sualtı branşında dünyanın övgüyle takip ettiği ülke." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 500 bin belgeli can kurtaran ve donanımlı dalışçı bulunduğunu anımsatan Özen, ayrıca branşlarda da 7 bin civarında lisanlı sporcu olduğunu sözlerine ekledi.