19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Keskin:

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Keskin: - "Gerek hayvansal gıda gerekse tarımsal ürünlerin Hollanda'dan getirilen tohumlarına yönelik ithal etmeme kararı almış bulunuyoruz.

15.03.2017 - 17:48
Tüm vatandaşlarımızı ve üreticilerimizi boykota çağırıyoruz"

KÜTAHYA (AA) - Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, "Gerek hayvansal gıda gerekse tarımsal ürünlerin Hollanda'dan getirilen tohumlarına yönelik ithal etmeme kararı almış bulunuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı ve üreticilerimizi boykota çağırıyoruz." dedi.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetimi, denetim kurulu üyeleri, bağlı birlikler ve üreticiler adına, Hollanda'da Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya yapılan, terbiye sınırlarını aşan davranışı ve Türk vatandaşlarına yapılan faşizan saldırıları kınadıklarını söyledi.

Yaşanan son olayların Türkiye'nin daha güçlü olmasını elzem hale getirdiğini vurgulayan Keskin, şunları kaydetti:

"Avrupa ülkelerine karşı daha güçlü olmanın yollarından biri de Milli Tarım Projesi'nden geçiyor. Başta Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan'ımız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'mızın özveriyle üzerinde durdukları Milli Tarım Projesi'yle ülkemizde tarım politikalarının daha sağlıklı daha özenli bir şekilde işleyişinden memnunuz ve Avrupa ülkeleri ve dünya pazarında rekabet edebilecek hale geldiğimize inanıyorum."

Birlik olarak boykot kararı aldıklarını bildiren Keskin, "Süt Üreticileri Merkez Birliği olarak ülkemize yönelik bu aklı selimlikten uzak hareketlerden sonra gerek hayvansal gıda gerekse tarımsal ürünlerin Hollanda'dan getirilen tohumlarına yönelik ithal etmeme kararı almış bulunuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı ve üreticilerimizi boykota çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Keskin, demokrasiden her seferinde dem vuran AB üyesi ülkelerin de Hollanda'nın bu tutum ve davranışına sessiz kalmalarının Avrupa'nın kendi değerleriyle çelişmesinin en büyük örneği olduğunu dile getirerek, birlik olarak devletin her zaman yanında ve destekçisi olduklarını sözlerine ekledi.