19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Türkiye ve İran heyetleri sınır güvenliğini görüştü

Türkiye ve İran heyetleri sınır güvenliğini görüştü - İran'ın Maku kentinde, iki ülkenin sınır güvenliğine ilişkin "İkinci Derece Hudut Komiserliği Toplantısı" düzenlendiAĞRI (AA) - İran'ın Maku kentinde, Türkiye ile İran arasındaki sınırın güvenliği konusunda heyetler arası toplantı düzenlendiği bildirildi.

25.10.2018 - 11:03

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Süleyman Elban başkanlığındaki Türkiye heyeti ile Maku Hudut Komiseri Albay Şirzad Hacızadeh başkanlığındaki İran heyeti, İkinci Derece Hudut Komiserliği Toplantısı için Maku'da bir araya geldi.

Toplantıda, iki ülkenin müşterek sınırlarındaki güvenlik konuları ele alındı.

Vali Elban, burada yaptığı konuşmada, "Toplantımızın iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkilere, bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın asayiş, huzur ve refahına olumlu katkılar sağlayarak, ülkelerimize yönelik terör faaliyeti yürüten bölücü örgüt unsurları ile en iyi şekilde mücadele için karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabileceğimiz bir toplantı olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Toplantıya, Ağrı İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Doğubayazıt Kaymakamı Zafer Engin, Gürbulak Gümrük Müdürü Osman Bölükbaşı Dara ile İranlı mevkidaşları katıldı.