29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Türkiye'nin 2020 Dünya Hava Oyunları adaylığı

Türkiye'nin 2020 Dünya Hava Oyunları adaylığı - FAI Başkanı Brink, Babadağ Hava Sporları Merkezi'nde incelemelerde bulundu - Brink: "Gezip gördüğüm kadarıyla en ciddi adaylardan biri Türkiye"MUĞLA (AA) - Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) Başkanı Frits Brink, Babadağ Hava Sporları Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

23.09.2017 - 21:06

Frits Brink ve organizasyon direktörü Markus Haggeney, Türkiye'nin Malezya, ABD, Meksika ve Avustralya ile 2020 Dünya Hava Oyunları'nın ev sahipliğine aday olmasının ardından incelemelerde bulunmak için Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki yamaç paraşütü merkezi Babadağ'a çıkan Brink ve Haggeney'e, Türk Hava Kurumu (THK) Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Sıtkı Akyüz ile Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de eşlik etti.

Brink ve beraberindeki heyet, yamaç paraşütü merkezi hakkında bilgi aldı. Brink, pilot Yavuz Aslan, Kaymakam Şahiner ise diğer pilot Halil Kayır ile yamaç paraşütüyle ikili atlayış yaptı. Atlayış sırasında Brink ve Şahiner'in ayakkabıları düştü.

Başkan Frits Brink, incelemelerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, organizasyonun en son Dubai'de düzenlendiğini hatırlatarak, "2020'nin araştırmaları için Türkiye'deyiz. Şu anda muhtelif adaylar var. Gezip gördüğüm kadarıyla en ciddi adaylardan biri Türkiye." diye konuştu.

Brink, finans, konaklama ve seyirci ilgisini kapsayan üç temel özellik üzerinde durduklarını da aktardı.

FAI Organizasyon Direktörü Markus Haggeney ise hava oyunlarının, ülkenin güzelliğini havadan gösterebilmek ve turistleri organizasyonu izlemeye çekebilmek gibi iki temel özelliğe sahip olduğunu dile getirdi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de Dünya Hava Oyunları'nı Türkiye'ye getirmek için çaba gösterdiklerini, oyunların Türkiye'de yapılması durumunda bir ayağını Fethiye Babadağ'a aldıracaklarını kaydetti.

2020 Dünya Hava Oyunları'na ev sahipliği yapacak ülke, 25 Ekim'de Lozan'da gerçekleştirilecek FAI Genel Kurulu'nda belli olacak.