28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Türkiye'nin şefkat eli kaçağı hayata bağladı

Türkiye'nin şefkat eli kaçağı hayata bağladı - İran'dan kaçak geldiği Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, jandarma komando timlerince donmak üzere iken bulunan Pakistanlı genç, tedavi gördüğü Erzurum'da yeniden hayata tutundu - Kar ve tipi altında kilometrelerce yol yürüdüğü için donan ayak parmakları kesilen gencin tedavisi sürüyor - İl Göç İdaresi Müdürü Özcan: - "Türkiye Cumhuriyeti devleti, merhametini kaybetmiş bir dünyanın merhametidir, insanlığın yüz akıdır"ERZURUM (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde donmak üzere iken jandarma komando timlerince bulunup hastaneye kaldırılan Pakistan uyruklu genç, yaşama tutundu.

21.02.2017 - 15:55

Pakistan'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle "kan davalılarından" kaçtığı belirtilen Muhammed Idnan Han (24), yaklaşık bir ay önce insan tacirlerine 2 bin dolar vererek Türkiye'ye gelmek istedi.

Han, insan kaçakçılarının yardımıyla Türkiye'ye kaçması için İran-Türkiye sınırına kadar getirildi. Parası bittiği için burada insan kaçakçılarınca terk edilen Han, kar ve tipi altında yürüyerek İran üzerinden Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine ulaştı.

Bu sırada bölgede devriye görevi yürüten jandarma komando timleri, çetin kış koşulları sebebiyle donmak üzere olan Han'ı yakaladı.

- Donan parmakları kesildi

Komandolarca Doğubayazıt Gürbulak Jandarma Komutanlığına getirilen Han, askerlerce Ağrı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Han, buradaki ilk müdahalenin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi. Tedavisi burada süren Han'ın ayak parmaklarının tümü, donmuş halde olduğu için kesilmek zorunda kaldı.

Hastane yetkilileri, Han'ın genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Yetkililer, tedavisi bir süre daha devam edecek Han'ın, tedavinin ardından ayakkabı giyip yürüyebileceğini ifade etti.

- "Yabancılar, Türkiye Cumhuriyetinin emaneti ve koruması altındadır"

Erzurum İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, hastanede Han'ı ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında doktorlarından bilgi aldı. Özcan, ziyarette Han'a giyecek de hediye etti.

Haşim Özcan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Han'ın bütün ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirterek, "Türkiye'ye gelen bütün yabancılar, milliyeti, ırkı, dili, dini ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetinin emaneti ve koruması altındadır. Bu nedenle Han da bizim korumamız altındadır ve tedavisini takip edeceğiz." dedi.

Han'ın bazı ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlatan Özcan, "Pakistanlı kardeşimizin bundan sonra bir ihtiyacı olursa yine karşılayacağız. Biz olaylara insani açıdan bakıyoruz. Önemli olan burada bir insanın kurtarılmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, merhametini kaybetmiş bir dünyanın merhametidir. İnsanlığın yüz akıdır." ifadesini kullandı.