29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Türkiye'ye katkı sunan bir muhalefet istiyoruz"

"Türkiye'ye katkı sunan bir muhalefet istiyoruz" - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -"Demokrasilerde muhalefet şarttır.

23.06.2017 - 20:25
'Ya şunu takdir ediyorum ama dünyada öyle, şunları çok güzel yaptınız ama şunları da yapsaydınız daha güzel olurdu' diyecek bir muhalefete ihtiyacımız var"

EDİRNE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Demokrasilerde muhalefet şarttır. 'Ya şunu takdir ediyorum ama dünyada öyle, şunları çok güzel yaptınız ama şunları da yapsaydınız daha güzel olurdu' diyecek bir muhalefete ihtiyacımız var." dedi.

Eroğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuştu.

CHP'nin Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne değinen Eroğlu, "Türkiye'yi karıştırmak istiyor görüyorsunuz Kılıçdaroğlu. Ya hizmet yapacağı, fikir üreteceği yerde yollarda yürüyor. Ya kardeşim boşuna kendini, ayaklarını yorma ya. Yollar tamam yürümekle aşınmaz ama kendini yorma." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin en büyük sıkıntısının gerçekten fikir üreten ve sağlıklı düşünen bir muhalefetin bulunmaması olduğunu ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü demokrasilerde muhalefet şarttır. 'Ya şunu takdir ediyorum ama dünyada öyle, şunları çok güzel yaptınız ama şunları da yapsaydınız daha güzel olurdu' diyecek bir muhalefete ihtiyacımız var. Durmadan Türkiye'nin önünü kesecek ekonomik sıkıntılar için birtakım yabancılara mesaj verecek muhalefet yerine, gerçekten fikir üreten ve Türkiye'ye katkı sunan bir muhalefet istiyoruz. İnşallah o da zamanla dönüşür."

Türkiye'nin AK Parti iktidarında çok şey kazandığını belirten Eroğlu, bu kazanımların milletin desteği, birlik ve beraberliğiyle devam edeceğini dile getirdi.