19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Türkiye'ye sığınan Filistinliler

Türkiye'ye sığınan Filistinliler - Filistin Büyükelçiliğince, İHH iş birliğiyle Kilis'te barınan Filistinli ailelere ayni ve nakdi yardım yapıldıKİLİS (AA) - Filistin'in Ankara Büyükelçiliği, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğiyle Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 120 Filistinli aileye para ve gıda yardımında bulundu.

4.06.2017 - 13:53

İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinasyon Merkezi sorumlusu Serkan Öktem, Beşevler Mahallesi'ndeki Yetim Okulu önünde düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye sığınan ve sınırın diğer tarafında kalan ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriye'deki iç savaştan kaçan bir grup Filistinlinin bir süre önce Kilis'e geldiğini anımsatan Öktem, "Bugün de Suriye'den Türkiye'ye gelen Filistinlilerle ilgili bir çalışma yapılıyor. Şu anda ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ve aynı zamanda nakdi yardım yapıyoruz. Suriyelilerin acısı bitmedi hem Suriyelilerin hem Filistinlilerin acıları devam ediyor. Biz de bir nebze olsun onların acılarını dindirmek adına yardımları dağıttık. Yardımlarımız bundan sonrada devam edecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından içerisinde kuru gıda maddelerinin bulunduğu yardım kolilileri ile para yardımları ailelere dağıtıldı.

Yardım yapılan Filistinlilerden Muhammed Kenan da Türk halkının ve devletinin kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.