28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

TürkTraktör Genel Müdürü Votta:

TürkTraktör Genel Müdürü Votta: - "Türkiye'de iki traktörden birinden fazlası TürkTraktör tarafından üretiliyor.

20.07.2017 - 22:23
Bizim rakiplerimizden farklı olduğumuz nokta, bütün tasarımı Türkiye'de Türk tasarımcılar tarafından yapılması, tasarım sürecinde çiftçilerin görüşlerinin ve fikirlerinin mutlaka hesaba katılması, üretimin Türk mühendisler tarafından yapılması ve üretim yapılırken de belirli standartlar ile kaliteye bağlı kalmamız"

SAKARYA (AA) - TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, firmanın Türkiye'de epeyce revaçta olduğunu belirterek, "Türkiye'de iki traktörden birinden fazlası TürkTraktör tarafından üretiliyor." dedi.

Sakarya'nın Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Votta, Türkiye'de traktör piyasasının geçen yıl olduğu gibi güçlü ve olumlu olduğunu söyledi.

Tarımda devlet desteği sayesinde bu yılı da başarılı geçireceklerini düşündüklerini anlatan Votta, "Tüm dünyada tarım sektörü yükselişte, Türkiye bu alandaki ülkelerin en başında geliyor. Hakikaten çok güçlü bir tarım ekonomisine sahip. Dolayısıyla Türkiye'deki traktör piyasası da bundan olumlu etkilenecektir. Bu yıl hava şartlarının verimli ve elverişli olduğunu düşünecek olursak güzel bir yıl geçirmeyi bekliyoruz." diye konuştu.

Erenler ilçesindeki fabrikayı 3 yıl önce faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Votta, kentte olumlu tecrübeler edindiklerini kaydetti.

Sakarya'daki fabrikanın, dünyanın en ileri traktör fabrikalarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Votta, şöyle devam etti:

"Buradaki tesisimiz aynı zamanda, üretilen araç sayısı anlamında Avrupa'daki en büyük traktör fabrikası olma özelliği taşıyor. Tüm bu başarıları Sakarya halkı sayesinde elde ettik. Sakarya halkı çalışmasaydı hem niceliksel olarak hem de niteliksel olarak mümkün değildi. Önümüzdeki dönemde burada gerekli çalışmaları ve yatırımları yapacağız. Bu hem Türkiye'deki tarım sektörü için gerekli, hem de yurt dışına ihraç ettiğimiz traktör sayısı için önemli. Dolayısıyla yatırımlarımıza bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz."

- "Türkiye'de iki traktörden birinden fazlası TürkTraktör tarafından üretiliyor"

TürkTraktör markasının Türkiye genelinde popüler ve revaçta olduğuna değinen Votta, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunu trafik kayıtlarına baktığımızda görebiliyoruz. Türkiye'de iki traktörden birinden fazlası TürkTraktör tarafından üretiliyor. Bizim rakiplerimizden farklı olduğumuz nokta, bütün tasarımı Türkiye'de Türk tasarımcılar tarafından yapılması, tasarım sürecinde çiftçilerin görüşlerinin ve fikirlerinin mutlaka hesaba katılması, üretimin Türk mühendisler tarafından yapılması ve üretim yapılırken de belirli standartlar ile kaliteye bağlı kalmamız. Üretim ve satış sonrası çiftçiye desteğimiz devam ediyor. Yüksek kalite ve iyi hizmet sayesinde bu noktadayız. 2016 yılı için toplam üretim adedimiz 47 bin idi. Bu sene de buna yakın bir sayıyla bu seneyi kapatmayı düşünüyoruz. Çünkü hava şartlarının de elverişli olduğu bir sene içerisindeyiz. Tüm bu üretilen traktörlerin üçte biri ihraç ediliyor. Dünyada toplam 130 ülkeye ihracat yapıyoruz ama ana pazarımız Amerika Birleşik Devletleri."