19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Tut Elinden Mazlumun" Yardım Kampanyası

"Tut Elinden Mazlumun" Yardım Kampanyası - İnsan ve Medeniyet Hareketi ile İnsan Vakfı tarafından Suriyeli kadın ve çocuklara yönelik "Tut Elinden Mazlumun" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sona erdi ADANA (AA) - İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ve İnsan Vakfınca, Suriyeli kadın ve çocuklara yönelik başlatılan yardım kampanyası sona erdi.

24.03.2017 - 19:03

İMH Hanımlar Birimi Başkanı Meryem Terzi, İMH Adana Şubesi toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında, "Bu zor günlerde Hatay ve Kilis'te ikamet eden Suriyeli hanımları ziyaret etmek ve onlara bölgeden gelen bilgiler doğrultusunda en çok ihtiyaç duydukları malzemeleri ulaştırmak istedik" ifadesini kullandı.

Terzi, Türkiye'deki Suriyeli kadın ve çocuklar için "Tut Elinden Mazlumun" sloganıyla başlayan "Beni En İyi Sen Anlarsın" yardım kampanyasıyla devam eden etkinlik kapsamında toplanan yardımların Kilis ve Hatay'daki kadınlara teslim edileceğini belirterek, "Biz İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altında bulunan kadınlar, Suriyeli kadınların ihtiyaçlarını ve sorunlarını tahmin edebiliyor ve onları anlayabiliyoruz" dedi.

Bölgede tespit edilen önemli eksikliklerin tesettür giysisi ve çamaşır olduğunu vurgulayan Terzi, "Bu yönde topladığımız yardımları kardeşlerimize götüreceğiz. Bir annenin hayattaki tek önceliği evlatlarıdır. Suriyeli annelere, bebekleri için mama ve bebek bezleri de götüreceğiz." şeklinde konuştu.

İMH Anadolu Koordinatörü Başkan Yardımcısı Zülal Bakkaş ise önceki yardımların daha ziyade erkeklere yönelik olduğunu gördüklerini belirterek, "Biz sadece kadınlara ve çocuklara yardım götürelim dedik. Bu yönde yardımlar topladık. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bakkaş, Kilis ve Hatay'da yaşam merkezi ile yetimhaneleri ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.