29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Uçamayan şahin"e kol kanat gerdi

"Uçamayan şahin"e kol kanat gerdi - Belçika'da 35 yıl çalıştıktan sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapan ve çocukluk hayali "kanatlı hayvan parkı"nı Yalova'da hayata geçiren gurbetçi, avcılar tarafından vurulduğu için uçma kabiliyetini yitiren kanadı kırık şahine sahip çıktı - Gurbetçi Bülent Gürçam: - "Yemeğini, suyunu her türlü veterinerlik hizmetini veriyoruz.

13.05.2018 - 11:37
Ömrünün sonuna kadar bakacağız burada"

YALOVA (AA) - Belçika'da, 35 yıl çalıştıktan sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapan ve çocukluk hayali "kanatlı hayvan parkı"nı Yalova'nın Çınarcık ilçesinde hayata geçiren gurbetçi, avcılar tarafından vurulduğu için uçma kabiliyetini yitiren kanadı kırık şahine kol kanat gerdi.

Gurbetçi Bülent Gürçam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 türde kanatlı hayvanın bulunduğu 5,5 dönüm arazi üzerine kurulu, "Koru Kanatlı Hayvan Parkı" adını verdiği bahçesinde özel bir yer ayırdığı şahine, ömrünü tamamlayana kadar bakacağını söyledi.

Gürçam, kırsal bir bölgede avcılar tarafından vurulan şahinin bir vatandaş tarafından bulunduğunu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge (Bursa) Müdürlüğü Yalova Şubesi ekiplerine teslim edildiğini belirtti.

Burada veterinerler tarafından tedavisi tamamlanan kanatlıların normalde yeniden doğaya salındığını anlatan Gürçam, uçma kabiliyetini tamamen kaybettiği için şahinin görevliler tarafından kendilerine getirildiğini ifade etti.

Gürçam, ona gözü gibi baktığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ekipler mümkünse tedavisini yapıp, yeniden doğaya bırakıyor. Eğer mümkün değilse bizim burada ortamımız müsait, doğal bir ortam var diye bize yönlendiriyorlar. Biz de alıp bakıyoruz. Bu şahinin kanadı kırık, artık uçamaz halde. Yemeğini, suyunu her türlü veterinerlik hizmetini veriyoruz. Ömrünün sonuna kadar bakacağız burada."

- Yaklaşık 50 türde kanatlı hayvana ev sahipliği yapıyor

"Koru Kanatlı Hayvan Parkı"nın aslında bir çocukluk hayati olduğunu ve bunu 2015 yılında hayata geçirdiğini söyleyen Gürçam, bir kısmını yurt içi bir kısmını da yurt dışından getirdiği yumurtalardan elde ettiği yaklaşık 50 türde kanatlı hayvanın bakımını yaptığını kaydetti.

Gürçam, her türlü tavuk, hindi, kaz, ördek, sülün, bıldırcın, kanarya ve diğer kanatlıların bulunduğu parka, çocuklar başta olmak herkesin yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak, şimdi şahinin de bu kanatlıların arasına katıldığını, çeşit sayısını daha da artıracaklarını bildirdi.

Parktaki hayvan türlerinin çoğunun Türkiye'de bulunmadığına dikkati çeken Gürçam, "Yurt dışından canlı hayvan getiremiyorsunuz ama yumurta getirebiliyorsunuz damızlık olarak. O yumurtalardan getirip burada kuluçka makinesinde veya hayvanların kendi altında çoğaltmaya çalışıyoruz. Başarabildiklerimizi, yaşatabildiklerimizi yaşatıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Koru Kanatlı Hayvan Parkı", ücretsiz ziyaret edilebiliyor.