28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Uluslararası Akdeniz Pamuk Yolları Toplantısı" İzmir'de yapılacak

"Uluslararası Akdeniz Pamuk Yolları Toplantısı" İzmir'de yapılacak - İTB Meclis Başkanı Kocagöz: "Toplantıda tüm Akdeniz ülkeleri ve pamuk sektörü temsilcilerinin uluslararası anlamda buluşmasını temenni ediyoruz"İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Başkanı Barış Kocagöz, bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Akdeniz Pamuk Yolları Toplantısı'nın 7 Eylül'de İzmir'de yapılacağını söyledi.

25.07.2017 - 20:26

İTB temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Kocagöz, pamuk fiyatlarındaki iyileşme ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının son yıllarda uyguladığı doğru politikalar sonucu pamuk ekim alanlarında artış yaşandığını belirtti.

Kocagöz, rekabet gücü ve stratejik kalkınma değerleri bakımından ekim alanlarının biraz daha artması gerektiğini ifade ederek, "Dünyanın en kaliteli pamuklarının yetiştiği bölgemizde de beyaz altın eski günlerine dönecektir." dedi.

Uluslararası Akdeniz Pamuk Yolları Toplantısı'nın ilkinin 2016'da Yunanistan'da yapıldığını ve kendisinin de İTB'yi temsilen katıldığını hatırlatan Kocagöz, "Yönetim kurulumuzun da uygun görmesiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek olan toplantı 7 Eylül'de İzmir'de olacak. Toplantıda tüm Akdeniz ülkeleri ve pamuk sektörü temsilcilerinin uluslararası anlamda buluşmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz da yakın zamanda kuru üzüm, kuru incir, zeytin ve pamuk hasadının yapılacağını dile getirerek, her sezonun yeni bir başlangıç anlamına geldiğini söyledi. Korkmaz, "Bu sezon ürün gelişimi için hava şartları genel olarak olumlu seyretti. Umarım hasat döneminde bu şartlar devam eder ve üreticimiz emeğinin karşılığını alır." ifadelerini kullandı.