28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin ardından

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin ardından - Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ürkmezer: - "Amacımız, vatandaşlarımıza Safranbolu'da bir festival olduğunu, bunun herkesi içine dahil edecek şekilde olması gerektiğini aktarmaktı"KARABÜK (AA) - Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla 18'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne ilişkin, "Amacımız, vatandaşlarımıza Safranbolu'da bir festival olduğunu, bunun herkesi içine dahil edecek şekilde olması gerektiğini aktarmaktı.

11.10.2017 - 15:30
" dedi.

Ürkmezer, bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, amaçlarının Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı misafirlere en iyi hizmeti vermek olduğunu söyledi.

18'incisi düzenlenen festivali daha önceki yıllardan ders alarak vatandaşlara, gençlere, çocuklara daha açık hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Ürkmezer, "Amacımız, vatandaşlarımıza Safranbolu'da bir festival olduğunu, bunun herkesi içine dahil edecek şekilde olması gerektiğini aktarmaktı. Biz festival komitesi olarak bütün toplantılarda bunu ön plana çıkarmaya çalıştık. Alt komiteler kurarak, ilçemizin farklı kesimlerini bu işin içine katmaya çalıştık." diye konuştu.

Bu yıl ilk kez 100'e yakın üniversite öğrencisinin kendilerine gönüllü olarak destek verdiğini aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Gençleri bu işin içine katmada başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çocuklarımızı özellikle katmak istedik. Çünkü çocuklarımız, ilçede bir etkinlik, festival olduğunun farkına varsın istedik ve pazar yeri alanında çocuklara ücretsiz oyun alanı imkanı sunduk. Orada geleneksel çocuk oyunlarının yanında film gösterimleri de yaptık. Bizim çocuklara ve gençlere yönelik mutlaka daha fazla faaliyet yapmamız gerekiyor."

Ürkmezer, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (TFSF) festivalden desteğini çektiğini açıklamasıyla ilgili ise şunları kaydetti:

"Kaymakam olarak da belediye başkanı olarak da bir duruşumuz var. Milli bir duruşumuz var. Bunu göstermek zorundayız. Milli duruşu göstermiyorsa, yapacak bir şeyimiz yok. Benim doğru olduğum durum budur. Bundan sonraki festivallerle ilgili de bu işin bütün geri dönüşü, maliyet hesabı bittiğinde festival komitesini en kısa zamanda toplayacağız, 2018'in festival çalışmasına başlayacağız. Bunların hepsi o zaman gündeme gelecek. Biz devletimizin, hükümetimizin politikalarına uyumlu bir şekilde duruş gösteriyoruz, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz."

Ürkmezer, festivalin maliyetinin daha sonra detaylı olarak açıklanacağını da sözlerine ekledi.