25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Uluslararası Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali

Uluslararası Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali - Samsun'un Bafra ilçesinde başlayan festivalde akrobasi ve paraşüt atlayışları yapılacakSAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesinde üç gün sürecek Uluslararası Kapıkaya Outdoor Extreme Festivali başladı.

20.07.2017 - 19:01

Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü ile Bafra Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği festivale 12 ülkeden 24 sporcu katılıyor.

Kapıkaya Mahallesi'ndeki 750 metre rakımlı kamp alanına gelen sporcular, çadırlarını kurmaya başladı.

Yarın başlayacak müsabakalar öncesi bazı sporcular yamaç paraşütleri ile deneme atlayışları yaptı.

Festivalin açılışı için Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Temur kamp alanına geldi.

Vali Kaymak, "Bafra'nın tanıtımında çok önemli rol oynayacak olan Uluslararası Kapıkaya Outdoor Extreme, Bafralılara hayırlı olsun. Umarım önümüzdeki yıllarda da yapılarak geleneksel hale gelir." dedi.

Vali Kaymak ve protokol üyeleri, sporcularla tanışarak festival hakkında bilgi aldı.

Festival kapsamında İran ve Türkiye adına sporcu Artossh Gofoorian'ın yarın paraşütle 4 bin metreden "Infinity tumbling" (sonsuz takla) atlayışı yaparak rekor kırmayı deneyeceği belirtildi.

Balık tutma yarışması, akrobasi ve paraşüt atlayışları yapılacak festival, üçüncü gününde verilecek konserle sona erecek.