28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması

Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması - Etkinlikler kapsamında, yerli ve yabancı mozaik sanatçılarının eserlerinin değerlendirildiği yarışmanın sonuçları belirlendi - Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi: - "Şanlıurfa bir kültür şehridir, 12 bin yıllık tarihi bir derinliğe sahiptir.

21.11.2017 - 17:18
Şanlıurfa aynı zamanda bir mozaik şehridir"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan "Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması" etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın sonuçları belli oldu.

Arkeoloji Müzesi'nde etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmasının ardından yapılan mozaik tablolardan oluşan eserler değerlendirildi.

Yurt içi ve dışından çok sayıda mozaik sanatçısı tarafından yapılan eserler, Prof. Dr. Devrim Erbil başkanlığındaki 9 akademisyenden oluşan jüri tarafından tek tek incelendi.

Birincinin çıkmadığı yarışmada Sibel Akbaba "Göbeklitepe" konulu eseriyle ikincilik, İtalyan sanatçı Fernanda Tollemeto "Hz. İbrahim" adlı eseriyle üçüncülük, Metin Katırcı, Hayriye Demirkol, Asiye Müjgan Kav ile Sevgi Genç ise yaptıkları çalışmalarla mansiyon ödülü kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, dereceye giren eserleri inceledikten sonra basın toplantısı düzenledi.

- "Şanlıurfa'da tarihi derinliğin iz düşümü var"

Kentte köklü geçmişe sahip mozaiklerin dünyaya tanıtılması için farklı etkinlikler yaptıklarına değinen Çiftçi, bu kapsamda düzenledikleri "Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması" etkinliklerinin çok verimli geçtiğini vurguladı.

Yarışmada finale 47 eserin kaldığını anlatan Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bu 47 eserde, sanatsal bakış açısı, Şanlıurfa temasının işlenişi, mozaiklerin ince dokunuşları incelendi. Kolay değil ama 9 kişilik jüri üyelerimizin oy birliğiyle mozaik yarışması sonuçlandı. Şanlıurfa bir kültür şehridir, 12 bin yıllık tarihi bir derinliğe sahiptir. Dolayısıyla bu tarihi derinliğin kente bırakmış olduğu bir izdüşüm var. Bu izdüşümün ise bırakmış olduğu eserler var. Şanlıurfa aynı zamanda bir mozaik şehridir."

Kasım boyunca süren etkinlikler kapsamında, mozaik ve kitap tanıtımları ile çeşitli atölye çalışmaları yapıldı.