29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali"

"Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali" - Rize ve Artvin'de bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali'nin Artvin ayağı başladı ARTVİN (AA) - Rize ve Artvin'de bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali'nin Artvin ayağı başladı.

5.08.2017 - 22:59

Milli İrade Meydanında, tulum ve mehteran takımının çaldığı ezgiler eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde, İstanbul, Ankara, Rize, Gürcistan, İran, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Çeçenistan ve Karaçay Malkar’dan gelen halkoyunları toplulukları, bölgelerine ve ülkelerine ait halk oyunlarını sahneledi.

Yaklaşık 350 dansçının sahne aldığı festivaldeki gösteriler izleyenlerin beğenisini topladı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, festivalin tüm dünya insanlarının kardeşlik ve kaynaşması adına çok önemli ve anlamlı bir etkinlik olduğunu söyledi.

Festivalde, insanlığın, kardeşliğin ve dostluğun yaşadığına şahitlik ettiklerini belirten Doğanay, "İnsanları, toplumları birbirine düşürüp kan dökmekten zevk alanlar, buradaki kardeşlik tablosundan hoşnut olmayacaklar ama biz 'sonuna kadar kardeşlik ve sevgi.' diyoruz. Burada birlik beraberliğin en güzel örneğini sergiliyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de geleceğini turizmde arayan bir şehrin belediye başkanı olarak, uluslararası organizasyonlara sahiplik yapmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Bu tarz etkinliklerin şevk ve isteklerini artırdığını dile getiren Kocatepe, "Artvin kabuğunu kırmaya başlamıştır. Sokaklarımız cıvıl cıvıl. 'Turizm kenti olacağız.' dedik bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Hareketli bir toplumda turizm de gelişir. Yakaladığımız bu ivmeyi kaybetmeyeceğiz. Bu festivalimize katılan kardeşlerimizden bir isteğim var; Artvin cennetten bir köşe. Kendi memleketlerinize gittiğinizde oradakilere cennetten selam götürün." diye konuştu.

Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Erdoğan Cineviz de festivalin en önemli amacının, dünya barışı için milli birlik ve beraberlik için el ele tulumla hep beraber oyun oynayarak, tulum kültürünü yaşatmak ve insanlar arasındaki kardeşlik sevgi duygularını en üst seviyeye çıkarmak olduğunu kaydetti.

Artvin ve Rize'de 7 gün sürecek festival, 7 Ağustos’ta sona erecek.