28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

UMKE'den "madenci kurtarma" tatbikatı

UMKE'den "madenci kurtarma" tatbikatı - Bartın İl Sağlık Müdürü Koç: - "Arkadaşlarımıza olası bu tür vakalarda nelerle karşılaşabileceklerini, olayı nasıl yönetebileceği konusunda ciddi anlamda tecrübe kazandırmış oluyoruz" BARTIN (AA) - Bartın’da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda (TTK) madenci kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

23.02.2018 - 19:35

Tatbikatta 17 UMKE görevlisi, senaryo gereği ilk olarak göçük nedeniyle ocakta mahsur kalan madencileri kurtarmak için çalışma yaptı.

Göçükte sıkışan madencilerin yerini tespit ederek bulundukları yerden çıkarılmasını sağlayan ekipler, yaralıları sedyeyle ambulanslara taşıyarak hastaneye sevk edilmelerini sağladı.

Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartın ve Zonguldak'ın bir madenci bölgesi olduğunu söyledi.

Tatbikatın olası bir maden faciasında ekipleri daha hazır konuma getirmek için yapıldığını belirten Koç, "Arkadaşlarımızla bugün Amasra'daki maden ocağında bir tatbikat yaptık. Bu tatbikatlarımız verimli de geçiyor. Bizim çıkabilecek her türlü kazaya ve belaya karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Arkadaşlarımıza olası bu tür vakalarda nelerle karşılaşabileceklerini, olayı nasıl yönetebileceği konusunda ciddi anlamda tecrübe kazandırmış oluyoruz." diye konuştu.