29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

UMKE'den "terör saldırısı" tatbikatı

UMKE'den "terör saldırısı" tatbikatı - Bartın'da İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince (UMKE) "terör saldırısı" tatbikatı gerçekleştirdi - İl Sağlık Müdürü Koç: - "Personelimiz, Bakanlığımız tarafından ihtiyaç bildirildiğinde her ortamda, her zaman ülke ve dışındaki olaylara göre müdahale edebilecek düzeyde eğitim almışlardır" BARTIN (AA) - Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince (UMKE) "terör saldırısı" tatbikatı gerçekleştirildi.

22.02.2018 - 19:16

İnkumu tatil beldesinde düzenlenen ve Bartın'ın yanı sıra Bolu UMKE ekibinin de katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

Tatbikatta, terör saldırısındaki patlama sonrası yaralanan vatandaşlara gerçekte kullanılan tıbbi aletlerle müdahale edildi.

İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte UMKE görevi üstlenen personele temel eğitim verildiğini söyledi.

Ekiplerin, üç gün süren teorik eğitimlerden sonra pratik yaptığını belirten Koç, "Teorik eğitimler yeterli olmuyor. Bizim için pratik eğitimler gerçekten önemli. Bugün burada ekiplerimizin yaptıkları tatbikattaki senaryoda bir bombalı araç var, daha sonra bombalı araç hedefine ulaşamadan bir panik nedeniyle kendini patlatıyor. Patlamada meraklı vatandaşların da yaralanması yer alıyor." diye konuştu.


- "Onlar hem ülkemiz, hem de milletimiz adına kıvanç kaynaklarımız"

Eğitimlerin personelin başarısı anlamında her yıl düzenlendiğini belirten Koç, şöyle devam etti:

"İl içinde 2 defa eğitim yapıyoruz. Bir bölge kampı yapıyoruz bir de ulusal kamp yapıyoruz. UMKE eğitimi almış 83 arkadaşımız oluyor. Bu arkadaşlara gerek ülkemiz içerisinde gerekse ülkemiz dışındaki bu tip olaylarda sağlık teşkilatı olarak her türlü olaya karşı eğitim veriyoruz. Personelimiz, Bakanlığımız tarafından ihtiyaç bildirildiğinde her ortamda, her zaman ülke ve dışındaki olaylara göre müdahale edebilecek düzeyde eğitim almışlardır. Bizim için de çok değerli arkadaşlarımız. Çünkü işlerini özveriyle ve severek yapıyorlar. Bu anlamda da biz de olabildiğince onların yanlarındayız. Onlara her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Onlar hem ülkemiz adına hem de milletimiz adına kıvanç kaynaklarımız."

Koç, UMKE ekiplerinin, ihtiyaç duyulması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'deki yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda da görev alabileceklerini de sözlerine ekledi.