19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Üniversite öğrencilerinden "Kudüs" açıklaması

Üniversite öğrencilerinden "Kudüs" açıklaması - Ülkü Ocakları İstanbul Medeniyet Üniversitesi Teşkilat Başkanı Alperen Fethi Yıldırım: - "Kudüs'ü, bu kutlu beldeyi, binlerce kilometre öteden İsrail'in başkenti ilan edemezsiniz.

25.05.2018 - 16:26
Kudüs Müslümanlarındır"

İSTANBUL (AA) - Ülkü Ocakları İstanbul Medeniyet Üniversitesi Teşkilatı üyesi bir grup, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasına ve İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki gösterdi.

Teşkilat üyesi üniversite öğrencileri, üniversitenin Göztepe yerleşkesinde bir araya geldi.

Öğretim üyelerininde destek verdiği gruptakiler, Türk ve Filistin bayrakları taşıdı, zaman zaman tekbir getirdi.

- "Kudüs ise sahipsiz değildir"

Grup adına basın açıklaması yapan teşkilat başkanı Alperen Fethi Yıldırım, Kudüs'te yapılan zulmü şiddetle kınadıklarını belirterek, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararının tam bir zillet ve Müslümanların mahremine hayasızca el uzatmak olduğunu söyledi.

Kudüs'te Filistinlilerin İsrail tarafından şehit edildiğini dile getiren Yıldırım, "Demokrasiden, insan haklarından, inançlara saygıdan bahseden şüreka nerededir ve yaşananlara neden sessiz kalmaktadır?" diye sordu.

Uluslararası toplumun İsrail ve ABD'ye tepki göstermemesini eleştiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kudüs'ün statüsü, uluslararası anlaşmalarla belirlenmiş ve koruma altına alınmış. Kudüs'ü, bu kutlu beldeyi, binlerce kilometre öteden İsrail'in başkenti ilan edemezsiniz. Kudüs Müslümanlarındır. Çocuk katillerine, terörü bir amaç haline getirmiş siyasi teşekküle Kudüs gibi kutsal bir belde asla teslim edilmeyecektir. Filistinli kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Kudüs ise sahipsiz değildir.

Müslümanlara düşen ise tek bir görev vardır, bir ve beraber olmak. İşte o zaman sarsılmaz imanımızın önünde hiçbir zalim duramayacak, hiçbir sinsi plan işleyemeyecektir. Ülkücü Türk gençliği olarak, kapitalizme, siyonizme, faşizme ve her türlü emperyalizme karşı mücadelemiz son damla kana kadar sürecektir. İsrail'in bu terörist tutumunu şiddetle lanetliyor, şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.