23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Üniversite öğrencilerinden Suriyeli çocuklara ziyaret

Üniversite öğrencilerinden Suriyeli çocuklara ziyaret - "Damla Projesi" kapsamında, çeşitli üniversitelerden gelen, aralarında yabancı öğrencilerin de bulunduğu gönüllüler, Suriyeli çocuklara yönelik etkinlikler düzenledi KİLİS (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünce yürütülen "Damla Projesi" kapsamında, çeşitli üniversitelerden gelen, aralarında yabancı öğrencilerin de bulunduğu gönüllüler, Suriyelilerin barındığı Elbeyli Konaklama Merkezini ziyaret etti.

23.10.2018 - 15:41

Kamp yöneticilerince bilgilendirilen 45 öğrenci, daha sonra Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Elbeyli Yavuz Sultan Ortaokulu ile Anadolu İmam Hatip Lisesine geçerek, çocuklara hediyeler verdi ve çeşitli oyunlar oynadı.

Proje koordinatörü Abdullah Sait Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünce yürütülen "Damla Projesi" kapsamında Kilis'e geldiklerini belirtti.

Proje kapsamında 10 gün bölgede çeşitli faaliyetler düzenlemeyi hedeflediklerini anlatan Akkuş, sınırın sıfır noktasında Suriyeli çocuklarla birlikte zaman geçirme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını anlattı.

Akkuş, konteyner kentleri ve köyleri ziyaret ederek projeyi tamamlayacaklarını dile getirerek, "Öncelikli olarak insanlığın getirdiği merhamet duygusunun buralara yayılması ve insanların kalkınması gerekiyor. Dezavantajlı alanlar olarak görülen bu tür bölgelerin daha fazla önemsenmesi gerekir." dedi.