20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Üniversite öğrencilerinin "Dost Eli" Diyarbakır'daki öğrencilere uzandı

Üniversite öğrencilerinin "Dost Eli" Diyarbakır'daki öğrencilere uzandı - Manisa Celal Bayar Üniversite öğrencilerinin girişimi, Turgutlu Belediyesinin desteğiyle oluşturulan "Dost Eli" projesiyle Diyarbakır'ın Avdalı köyünde eğitim gören 97 öğrenciye kışlık giysi yardımı yapıldıMANİSA (AA) - Manisa'da 4 kız üniversite öğrencisinin girişimleri ve Turgutlu Belediyesinin desteğiyle oluşturulan "Dost Eli" projesiyle Diyarbakır'ın Avdalı köyünde eğitim gören 97 öğrenciye kışlık giysi yardımı yapıldı.

5.12.2017 - 19:31

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerince başlatılan ve Turgutlu Belediyesinin desteklediği "Dost Eli" projesinde, Cınar ilçesi Avdalı köy okulunda bulunan 97 öğrencinin kış aylarında üşümemeleri için mont, atkı, bere ve bot kolilenerek Diyarbakır'a gönderildi.

Konuya ilişkin belediye encümen toplantı salonundan düzenlenen basın toplantısında konuşan, proje yürütücüsü üniversite öğrencisi Seher Merve Şahin, sosyal medya üzerinden Diyarbakır'daki öğrencilerin durumundan haberdar olduklarını ve onlara ulaştıklarını aktardı.

Diyarbakır'daki öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Biz dört arkadaş Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencisiyiz. 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi adı altında bir sosyal sorumluluk projesi hazırlamamız gerekiyordu. Bizde sosyal medya üzerinden 'Geleceğe Işık Tut' sayfası ile iletişime geçtik. Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Avdalı ilkokulunda ki 97 öğrenciye kıyafet yardımında bulunduk. Turgutlu Belediyesi sayesinde de bu ihtiyaçları karşılamış olduk."

Turgutlu Belediyesi Sosyal İşleri sorumlusu Metin Akgül, Manisa'dan, Diyarbakır'a "Dost Eli"nin ulaştığını bildirdi.

Soğuk kış günlerinde Diyarbakırlı çocukların üşümeden eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri için "Dost Eli" projesinde yer aldıklarını belirten Akgül, şunları ifade etti:

"Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimi öğrencilerinin bize başvurusu sonrasında böyle bir etkinlik yaptık. Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Avdalı köyü okulunun ihtiyaçlarını karşılamak, okulunda bulunan 97 öğrencilerimizin kışlık tüm ihtiyaçlarını gidermek için bu projeyi başlattık. Sosyal sorumluluk projesinde çocukların ihtiyaçları olan, bot, eldiven, bere, atkı, montlarını temin ettik. Diyarbakır da ki arkadaşlarımızın üşümemesi ve okula gidebilmeleri için böyle bir etkinlik yaptık."

Kolilere yerleştirilen kıyafetler, toplantı sonrası Diyarbakır'a gönderildi.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcı Ekrem Bölükbaşıoğlu, yardım projesini hayata geçiren üniversite öğrenciler Seher Merve Şahin, Hatice Yavaş, İrem Gördes ve Zeliha Öter katıldı.