17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Üniversite öğrencisinin evinde ölü bulunması davası

Üniversite öğrencisinin evinde ölü bulunması davası - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde üniversite öğrencisi Ramazan Fırat'ın ölü bulunmasına ilişkin ev arkadaşı 3 sanığın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından yargılandığı davada ara karar verildi - Mahkeme Başkanı Koçer, 3 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmettiKIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde üniversite öğrencisi Ramazan Fırat'ın ölü bulunmasına ilişkin ev arkadaşı 3 sanığın yargılandığı davada, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

9.02.2018 - 13:29

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Karakuş, Can Tavut ve Halil Çetin ile Fırat'ın babası Abuzer, ağabeyi Mehmet Sait Fırat ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkemeye gelen belgelerin okunması ile başlayan duruşmada, sanık ve müşteki avukatları gelen belgelere ilişkin savunma yaptı.

Sanık Karakuş, savunmasında, Ramazan Fırat'ı öldürmediklerini, uyandırmak için gittiğinde Fırat'ı kanlar içinde gördüğünü öne sürdü.

"Cemaat evi" olması nedeniyle durumu ev sorumlusu M.N.B'ye bildirdiklerini anlatan Karakuş, daha sonra ambulans ve polise haber verildiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı İzzet Koçer'in ''Evin anahtarı kimlerde vardı, Ramazan'ın erkeklere karşı cinsel eğilimi var mıydı ve evde solak biri var mı?" sorularına Karakuş, ''Evin anahtarı bende yoktu. Biz 3 arkadaş gece eğitimi görüyorduk ve iki arkadaşımda anahtar vardı. Ramazan ise gündüz gidiyordu okula. Evin anahtarı bizim haricimizde ev sorumlusu ve eski ev arkadaşımızda vardı. Ben Ramazan'da erkeklere karşı cinsel eğilime yönelik bir şey görmedim. Bana karşı böyle bir hareketine ya da konuşmasına şahit olmadım. Evde bildiğim kadarıyla solak kimse yok.'' diye yanıt verdi.

Sanıklar Tavut ve Çetin'in de savunmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öztürk, mütalaasını verdi.

Öztürk, dinlenilmemiş tanık ve eksik delil olduğu gerekçesi ile sanıklar Karakuş, Tavut ve Çetin'in tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Koçer, arar kararda, 3 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, tanıkların dinlenilmesi için 12 Nisan'a ertelendi.

- Olay

Lüleburgaz ilçesinin Gündoğdu Mahallesi'nde ikamet eden Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Öğrencisi Ramazan Fırat'ın, 4 Mart 2015'te odasında hareketsiz yattığını gören ev arkadaşları durumu polise bildirmiş, Fırat'ın boynundan bıçaklanarak ve bilekleri kesilerek öldürüldüğü belirlenmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan ev arkadaşları Mustafa Karakuş, Can Tavut ve Halil Çetin tutuklanmış, delil eksikliği gerekçesiyle serbest bırakılmış, cumhuriyet savcısının itirazı üzerine yeniden tutuklanmıştı.

Sanıklar "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.