29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Üniversiteli gençler, pedal çevirip okul boyadı

Üniversiteli gençler, pedal çevirip okul boyadı - İÜBİS üyesi gençler, bisikletle geldikleri merkeze 105 kilometre uzaklıktaki Darende ilçesinde, minik öğrenciler için bir okulun boyasını yenilediMALATYA (AA) - İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS) üyesi gençler, bisikletleriyle geldikleri Darende'de bir okulun boyasını yeniledi.

27.03.2017 - 15:52

Malatya merkeze 105 kilometre uzaklıktaki Darende ilçesine bisikletleriyle giden gençler, kamp kurarak kaldıkları ilçede sosyal sorumluluk projesine de imza attı.

İlçenin kırsalında bulunan Yenice İlkokulu'na giden 50 genç, okulu baştan aşağı boyadı. Gençler, ayrıca okulun duvarlarını resimlerle süsledi.

İÜBİS Başkanı Mehmet Uğur Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, topluluk üyesi 50 üniversite öğrencisinin katıldığı etkinlikle önemli bir sosyal sorumluluk projesini yerine getirdiklerini söyledi.

Farklı zamanlarda bu tarz etkinlikler düzenleyerek merkez dışına da çıktıklarını anlatan Özdemir, "Yenice İlkokulumuz ile iletişime geçerek bu tarz bir hizmette bulunmak istedik. Okul yönetimi de sağ olsun destek verdi. Okulumuzun iç ve dış boyasını yeniledik. Geleceğimizin teminatı olan çocukların hayal dünyalarına hitap edebilecek resim ve şekiller çizdik. Biz çok mutluyuz. Bu şekilde arkadaşlarımız da üniversiteden mezun olmadan sosyal bilince sahip oluyor." diye konuştu.

Okul Müdür Yardımcısı Cansu Özer de İÜBİS üyesi gençlere böylesi anlamlı bir çalışmaya katkıda bulundukları için teşekkür etti.

Hafta sonu tatilinden dönen öğrencilerin daha renkli bir okulla karşılaştıklarını ifade eden Özer, "Buraya kadar pedal çevirerek gelip böylesi anlamlı bir hizmeti bizlere kazandırdıkları için İÜBİS topluluğuna teşekkür ederiz. Çocuklarımızın geleceğine bir tuğla koyan herkese minnettarız. Ben inanıyorum ki buradan mezun olacak öğrencilerimiz de aynı duygularla gelecekte anlamlı projelerin içinde bulunacaktır." dedi.