19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ürettiklerini "Kadın Emek Çarşısı"nda satışa sunacaklar

Ürettiklerini "Kadın Emek Çarşısı"nda satışa sunacaklar - Bingöl'de Belediye tarafından kurulan ve içerisinde 18 iş yeri bulunan "Kadın Emek Çarşısı" törenle hizmete açıldı - Çarşıdaki iş yerlerini dönüşümlü olarak 3 ay kullanacak kadınlar kurayla belirlendi - Bingöl TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Koç: - "Ekonomik gücünü eline alan kadın güçlü kadındır.

8.08.2017 - 13:03
Güçlü kadın, mutlu kadındır"

BİNGÖL (AA) - Bingöl Belediyesi tarafından, kadınların el emeği ürünlerini satışa sunarak ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla kurulan Kadın Emek Çarşısı törenle hizmete açıldı.

Yenişehir Mahallesi'nde bin 190 metrekare alanda kurulan ve toplam 18 iş yeri bulunan çarşıyı dönüşümlü olarak kullanacak kadınlar kura ile belirlendi.

Belediye Meclis Üyesi, TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Feyza Başak Koç, kuranın ardından çarşıyı 3 ay süre ile kullanacak kadınlara anahtar tesliminin yapıldığını söyledi.

Koç, kadınların yarından itibaren dükkanların içini dizayn edip, ürünlerini yerleştirerek satışa başlayabileceğini ifade ederek, kadınların ürünlerin satışından elde ettikleri gelirle aile ekonomisine katkı sağlayacağını aktardı.

"Ekonomik gücünü eline alan kadın, güçlü kadındır. Güçlü kadın, mutlu kadındır." diyen Koç, amaçlarının kadınların aile içerisindeki gücünü ve mutluluğunu artırabilmek olduğunu dile getirdi.

Koç, kadın istihdamını ve girişimciliğini desteklemek adına bu projeyi gerçekleştirdiklerini kaydederek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ile Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve eski Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger'e teşekkür etti.