29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Uşak'ta anayasa değişikliği tanıtım toplantısı

Uşak'ta anayasa değişikliği tanıtım toplantısı - Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Oğan: - "Son 300 yılda dünyayı yöneten Batı'nın yerine yeni güç merkezleri oluşmaya başladı, bu değişimde anayasa değişikliği referandumu çok önemli bir anlam ifade ediyor" UŞAK (AA) - Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, "Son 300 yılda dünyayı yöneten Batı'nın yerine yeni güç merkezleri oluşmaya başladı, bu değişimde anayasa değişikliği referandumu çok önemli bir anlam ifade ediyor" dedi.

22.02.2017 - 20:20

Sivil Dayanışma Platformu tarafından Uşak Öğretmenevinde düzenlenen "Anayasa Değişikliği" tanıtım toplantısında konuşan Ayhan Oğan, Türkiye'nin 16 Nisan halk oylamasında geleceğine yönelik önemli bir karar alacağını söyledi.Dünyanın değiştiğini, buna ayak uydurma refleksi gösteren Türkiye'nin yeni dünya düzenininde gücünü artırması için önemli reformlar gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Oğan, "Son 300 yılda dünyayı yöneten Batı'nın yerine yeni güç merkezleri oluşmaya başladı" dedi.

Dönüşümün çok hızlı gerçekleşeceğini vurgulayan Oğan, şunları söyeldi:

"Dünyada ekonomik, siyasal ve askeri merkezler kayıyor. Türkiye de bu kayan merkezlerde önemli bir bölgeyi tutuyor. Bu değişimde anayasa değişikliği referandumu çok önemli bir anlam ifade ediyor. Bu anayasa değişikliği daha önce yapılan anayasa değişikliklerinden nitelik olarak esas itibarıyla farklılık arz ediyor. Daha önceki anayasa değişikliklerinin tamamı sistem için revize oldu. Sistemin esas yapısını değiştirmiyordu. Şimdi esas yapıyı doğrudan değiştiren bir teklifle karşı karşıyayız. Bu teklif dünyadaki değişim çerçevesinde okunduğu zaman bizi diğer küresel rakiplerimizle, bölgesel rakiplerimiz karşısında onlarca adım öne taşıyacak" diye konuştu.

Parlamenter sistemin Türkiye'yi ileriye taşıyamayacağını savunan Oğan, mevcut sistemin kiriz içinde olduğu bu nedenle anayasa değişikliğinin şart olduğunu kaydetti.

Eski emniyet müdürü Kamil Çelik ise Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın küresel güçler tarafından hedef alındığını belirterek, anayasa değişikliği ile daha güçlü bir Türkiye'nin doğacağını ileri sürdü.

Küresel Sorunlar Platformu Genel Koordinatörü İdris Kardaş ise anayasa değişikliği ile ilgili tartışmaların önemine değinerek sürecin Türkiye'nin önünü açacağını savundu.

Toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcilerinin sorularının yanıtlanmasının ardından etkinlik sona erdi.