28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Üşüyen kuşlar için minik elleriyle yuva yaptılar

Üşüyen kuşlar için minik elleriyle yuva yaptılar - Aksaray'da, bir ilkokulda öğrenim gören 7-10 yaş arası öğrenciler, kuşlar üşümesin diye tamamen atık malzemelerle yaptıkları 125 yuvayı, okul ve parklardaki ağaçlara astı - Okul Müdürü Küçük: - "Öğrencilerimizden projeye çok büyük destek geldi.

19.01.2018 - 11:19
Mevcudu 400 olan bir okulda 125 kuş yuvasının yapılması bize büyük mutluluk yaşattı" - Öğrencilerden Metehan: - "Kuşlar kış aylarında çok üşüyor. Bu yuvayı kuşların da bir evi olsun diye yaptım"

AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Aksaray'da, bir ilkokulda öğrenim gören 7-10 yaş arası öğrenciler, kuşların üşümemesi için tamamen atık malzemelerle yaptıkları 125 yuvayı, okul ve parklardaki ağaçlara astı.

Mehmet Sarrafoğlu İlkokulu'nda öğrencilere doğa ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla kuş yuvası tasarım yarışması düzenledi.

Yaklaşık 400 öğrencinin olduğu okulda yarışmaya katılan küçükler, 2 haftada sadece atık malzemeleri değerlendirerek 125 kuş yuvası yaptı.

Kuşların üşümemesi ve içinde rahat edebilmesi için minik elleriyle yuvaları özenle hazırlayan öğrenciler, yaptıklarını okul ve parklarda bulunan ağaçlara asarak kuşlar için yaşam alanı oluşturdu.

- "Projeye çok büyük destek geldi"

Okul Müdürü Adem Küçük, kuşların zorlu kış şartlarından korunmasına yardımcı olmak amacıyla 2 hafta önce bir yarışma düzenlediklerini söyledi.

Yarışmaya öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Küçük, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimize hayvan ve doğa sevgisini nasıl aşılayabileceğimizi düşündük. Öğretmenlerimizle yaptığımız toplantıda bir kuş yuvası yarışması fikri ortaya çıktı. Doğadaki hayvanlara sahip çıkma amacıyla yarışmanın planlamasını yaptık. Öğrencilerimizden projeye çok büyük destek geldi. Mevcudu 400 olan bir okulda 125 kuş yuvasının yapılması bize büyük mutluluk yaşattı."

Küçük, öğrencilerin yaptıkları eserlerle mutlu olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amaçlarımızdan biri, evdeki atık malzemelerin kullanılması ve doğaya kazandırılmasıydı. Ortaya çıkarılan tüm ürünler atık malzemelerden yapıldı. Yarışmada ilk 20'ye giren yuvaları okul bahçemizdeki ağaçlara kurduk. Diğerlerini ise çocuklarımız evlerinin önüne veya park gibi uygun yerlere astılar."

- "Kuşların da bir evi olsun diye yaptım"

Öğrencilerden Metehan Suloğlu, okula gelirken kuşların üşüdüğünü görünce çok üzüldüğünü, bunun için de güzel bir yuva yaptığını aktardı.

Tamamen atık malzeme kullandığını anlatan Metehan, "Kuşlar kış aylarında çok üşüyor. Bu yuvayı kuşların da bir evi olsun diye yaptım. İçine saman koydum. Yaparken çok eğlendim. Bir su borusu kullanarak yaptım. Üstünde bir baret var. Yan tarafında bulunanlar ise annemin kullanmadığı eski vazolar." diye konuştu.

- "Üstüne ağaçlar çizdim"

Azra Çivi de bir hafta uğraş sonucunda yuvayı yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kuşlar soğukta üşüyorlar, yoruluyorlar. Ben de onlar bundan etkilenmesin diye bu yuvayı yaptım. Yan taraflarında çamaşır ipleri kullandım. Üstüne annemle beraber taş tozu döktük. Kuşlar yabancılık çekmesin, yuvaya uyum sağlasın diye de üstüne ağaçlar çizdim. Umarım yuvalarını çok severler."