25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

"Uyuşturucu ülkemizin kanayan bir yarasıdır"

"Uyuşturucu ülkemizin kanayan bir yarasıdır" - Bitlis Valisi Ustaoğlu: - "Terör örgütüyle nasıl ki ülkemizde el birliğiyle bir seferberlik anlayışıyla kararlı mücadele ediliyorsa, ülkemizin geleceği açısından da uyuşturucuyla aynı şekilde mücadele şart"BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Terör örgütüyle nasıl ki ülkemizde el birliğiyle bir seferberlik anlayışıyla kararlı mücadele ediliyorsa, ülkemizin geleceği açısından da uyuşturucuyla aynı şekilde mücadele şart.

1.02.2018 - 17:47
" dedi.

Valilikte okul güvenliği, uyuşturucuyla mücadele ve okul servisleriyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ustaoğlu, terör örgütüne karşı kararlı mücadelenin devam ettiğini söyledi.

Terörün yanında en fazla genç ve çocukları tehdit eden uyuşturucunun da birçok aileyi çaresiz durumda bırakarak perişan ettiğini belirten Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Terör örgütüyle nasıl ki ülkemizde el birliğiyle bir seferberlik anlayışıyla kararlı mücadele ediliyorsa, ülkemizin geleceği açısından da uyuşturucuyla aynı şekilde mücadele şart. Uyuşturucu ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Özellikle bölgemizin ve ilimizin sınıra yakın olması bizim için de ister istemez dezavantaj oluşturabiliyor. Bu mücadelede idari ve güvenlik olarak birtakım tedbirler almaya çalışıyoruz ama sadece idarenin veya güvenliğin bu konudaki tedbirleri, bu mücadeleyle baş etmemiz noktasında yeterince mesafe aldırmıyor. Toplumun her kesiminin adeta bu kanayan yaranın ve sıkıntının giderilmesi adına elini taşın altına koyması gerekiyor."

Ustaoğlu, uyuşturucuyla mücadelede özellikle ailelere ve okul yöneticilerine ciddi sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Tolga Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, okul idarecileri ve muhtarların katıldığı toplantıda, katılımcıların talep ve önerilerini dinledi.