28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Vali Memiş'ten duyarlı vatandaşa ziyaret

Vali Memiş'ten duyarlı vatandaşa ziyaret - Gümüşhane Valisi Memiş, bir aylık emekli maaşını Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere gönderen 69 yaşındaki esnaf Şeker'i iş yerinde ziyaret etti GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, bir aylık emekli maaşını Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere destek için gönderen esnaf Sırrı Şeker'i ziyaret etti.

30.01.2018 - 17:25

Kent merkezindeki Fuadiye Caddesi'nde Şeker'in iş yerine gelen Memiş, burada emekli esnaf ile bir süre sohbet etti.

Sohbetin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Memiş, Zeytin Dalı Harekatı'nın 11'inci güne girdiğini anımsatarak, ilk günden itibaren milletin ordusuna, devletine ve cumhurbaşkanına sonuna kadar sahip çıktığının göstergesi olarak büyük bir özveri ve fedakarlıkla operasyona katılan askerlerimize destek vermeye çalıştığını vurguladı.

- 1071 kilo pestil ve köme Mehmetçik'e ulaştı

Gümüşhane'den Mehmetçiklere 1071 kilogram pestil köme göndererek manevi destek olduklarını aktaran Memiş, "Bugün Afrin'deki askerlere Kilis Jandarma Komutanlığı marifetiyle ulaştığı bilgisini aldık. Çok büyük bir memnuniyet duyduk. İnşallah onlara enerji, güç ve moral verecek." dedi.

Memiş, dün makamına gelerek emekli maaşını harekata katılan askerlere bağışlayan 69 yaşındaki Sırrı Şeker'in kendisini çok duygulandırdığını ve bu nedenle kendisini ziyaret etmek istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Bir zarf uzattı bana ve bir de mektup yazmış. Ben mektubu okurken duygulandım. Afrin'deki operasyona katılan askerler için emekli maaşını çekmiş, bana getirdi. Ne kadar gurur duysak azdır. Biz biliyoruz ki oradaki operasyona katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın tüm eksiklikleri gideriliyor. Hiçbir eksikleri yok. Bu duyarlılık, birliktelik bizde var. Orada askerlerimiz mücadele verirken Türk milleti dualarıyla ve destekleriyle onların yanında olduğunu gösterdi."

- "Esas olan o 30 kuruştu"

Emekli esnaf Şeker de askerlerin Zeytin Dalı Harekatı'nda gösterdikleri başarının kendisini gururlandırdığını vurgulayarak, manevi olarak onlara destek olmak istediğini dile getirdi.

Konuşurken zaman zaman duygusal anlar yaşayan Şeker, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"O çamurda, o hava şartlarında savaşırken biz yatağımızda rahatça uyuyoruz. Gördüğüm manzara karşısında çok duygulandım. Kendi kendime ne yapabileceğimi sordum ve benim yapabileceğim katkı değil de moral olsun diye emeklilik maaşım olan bin 536 lira 30 kuruşu bağışlamayı düşündüm. Esas olan o 30 kuruştu. Benim yaptığım maddi katkı önemli değil, önemsediğim askerimize moral vermekti."