19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Validen Mersin'e türkülü veda

Validen Mersin'e türkülü veda - Valiler Kararnamesiyle Eskişehir Valiliği görevine atanan Mersin Valisi Çakacak, bayram dolayısıyla düzenlenen programda, Neşet Ertaş'ın "Neredesin Sen" türküsünü söyleyerek veda etti - Çakacak: "Bugün bayramı kutluyoruz ama aynı zamanda son çıkan kararnameyle Eskişehir Valiliğine atandım.

25.06.2017 - 13:47
Dolayısıyla bayram kutlamasıyla birlikte sizlere de veda ediyoruz. 3 yıla yakındır büyük bir huzur ve mutlulukla Mersin'de görev yaptım. Mersin'de tüm Mersinlilerle birleştik"

MERSİN (AA) - Valiler Kararnamesiyle Eskişehir Valiliğine atanan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programında, Bozlak ustası Neşet Ertaş'ın "Neredesin Sen" türküsünü söyleyerek Mersin'e veda etti.

Çakacak, valilik tarafından Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programında, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ve protokol üyeleriyle bayramlaştı.

Programa katılan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Vali Çakacak'a sürpriz yaparak, merhum Neşet Ertaş'ın türküsünü birlikte söylemeyi teklif etti.

Özdemir Çakacak piyano eşliğinde türküyü söyleyip "Gönül Dağı" türküsüne de eşlik etti. Yağcı, türkünün sonunda Çakacak'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

- "Biz Mersin'i, Mersinlileri sevdik"

Çakacak, burada yaptığı konuşmada, bayramlaşma programında Neşet Ertaş'ın türkülerinin seslendirilmesinden duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

Bayramların önemine değinen Vali Çakacak, "Bayramlar sevinçtir, sevgidir, saygıdır. Bizler inancımızın, kültürümüz gereği olarak bayramlarda birbirimize sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşırız. Büyüklerimize saygımızı, küçüklerimize sevgimizi gösteririz. Bayramları bayram sevincinde yaşamaya çalışırız. Allah bu millete bayram tadında nice güzel bayramlar yaşatsın." dedi.

Bayram programının aynı zamanda kendileri için aynı zamanda veda programı da olduğunu vurgulayan Çakacak, şöyle devam etti:

"Bugün bayramı kutluyoruz ama aynı zamanda son çıkan kararnameyle Eskişehir Valiliğine atandım. Dolayısıyla bayram kutlamasıyla birlikte sizlere de veda ediyoruz. 3 yıla yakındır büyük bir huzur ve mutlulukla Mersin'de görev yaptım. Mersin'de tüm Mersinlilerle birleştik. Tüm Mersin dinamikleriyle birlikte Mersin ortak paydasında bir şeyler yapmanın gayreti içerisinde olduk. Zaten görevimiz gereği hizmet nöbeti devraldık, şimdi bu nöbeti bizden sonra gelen arkadaşa devrediyoruz. Bu süre içerisinde görev yaptığımız yerde aldığımız bayrağı hep beraber biraz daha yukarı taşımanın gayreti içerisinde olduk. Biz Mersin'i, Mersinlileri sevdik."