28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Valilerin adını kullanarak dolandırıcılık yapıldığı iddiası

Valilerin adını kullanarak dolandırıcılık yapıldığı iddiası - Türkiye'nin farklı illerinde valilerin ismini kullanarak engelliler için yardım toplama bahanesiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişiden 10'u tutuklandıÇORUM (AA) - Çorum'da, ülke genelinde farklı illerde valilerin ismini kullanarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülerek gözaltına alınan 22 zanlıdan 10'u tutuklandı.

23.06.2017 - 14:52

Genellikle iş adamı ve hayırseverlerin aranarak, kendilerini vali olarak tanıtan kişilerce dolandırıldığı ihbarı üzerine Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Teknik takibi yapılan zanlıların kendilerini Gümüşhane, Erzurum, Edirne, Amasya, Afyonkarahisar, Bolu, Trabzon, Antalya, İstanbul ve Diyarbakır valisi olarak tanıtarak iş adamlarından 228 bin 210 lira aldıkları tespit edildi.

Bunun üzerine 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Çorum, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda zanlılardan 20'si yakalandı. 2 zanlının ise başka suçlar nedeniyle Çorum'daki cezaevinde tutuklu olduğu belirlendi.

Zanlıların ikametlerindeki aramada, ruhsatsız av tüfeği, çok miktarda telefon ve SIM kart ile suçta kullanıldığı değerlendirilen sahte engelli sağlık kurulu raporları ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan biri, savcılıktaki sorgusunun ardından yatalak olması nedeniyle sağlık durumu gözetilerek serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 19 zanlıdan 10'u tutuklandı, 9'u ise adli kontrol şartıyla salıverildi.