29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Van depreminin 7. yılı

Van depreminin 7.

23.10.2018 - 17:17
yılı

- Depremin yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği, yıkılan binanın enkazındaki yaralı ile araçta sıkışın bir kişi kurtarıldı, gaz sızıntısına karşı çalışma yapıldı

VAN (AA) - Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremin yıl dönümü kapsamında "Bölgesel Düzey 2018 Masabaşı ve Saha Tatbikatı" gerçekleştirildi.

AFAD İl Müdürlüğünün toplantı salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşan AFAD İl Müdürü Osman Uçar, depremde hayatını kaybeden 644 vatandaşa Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye Afet Müdahale Planı'nın, ülkede yaşanabilecek her türlü afet ve acil durumlara etkin müdahaleyi kapsadığını belirten Uçar, "Bugün burada tam kapsamlı yapacağımız tatbikatı, paydaş tüm kurum ve kuruluşların iş birliği ve koordinasyonuyla gerçekleştireceğiz. Yapılacak tatbikatın neticesinde ilimizde ve bölgemizde yaşanacak tüm afet ve acil durumlara daha hızlı ve etkin müdahale edilmesi konusunda tecrübelerimizi aktarmış olacağız." diye konuştu.

Ardından, Van Valiliği koordinatörlüğünde Van, Muş, Bitlis, Ağrı, Hakkari ve Siirt AFAD ekiplerinin katılımıyla "Bölgesel Düzey 2018 Masabaşı ve Saha Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Polis ve jandarma ile 26 ilgili kurumun görev aldığı tatbikatta, senaryo gereği yıkılan binanın enkazındaki yaralı ile araçta sıkışın bir kişi kurtarıldı, gaz sızıntısına karşı çalışma yapıldı.

Tatbikatı Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, kurum amirleri ve öğrenciler de izledi.