20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Van Gölü kıyısında ilk iftar

Van Gölü kıyısında ilk iftar - Edremit Belediyesince düzenlenen programda, vatandaşlar ilk iftarını Van Gölü manzarasında açtı - Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çiçekli: - "Vatandaşların güzel şekilde iftarını açmaları için Van Gölü kıyısına çadırlarımızı kurduk.

27.05.2017 - 22:54
Eski ramazanlarda olduğu gibi Edremit'te gerçek ramazan ruhunu 30 gün boyunca yapacağımız çeşitli etkinliklerle yaşatacağız"

VAN (AA) - Edremit Belediyesince Van Gölü kıyısında düzenlenen programda bin 500 kişi ramazan ayının ilk iftarını yaptı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Edremit Belediyesi tarafından Van Gölü kıyısına kurulan çadırlarda iftarını açan vatandaşlar bir yandan da göl manzarasını seyretti.

Osmanlı Sokağı, ramazan ve çocuk eğlence alanlarının da yer aldığı programda, ilahi konseri de verildi.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vanlıların ramazan ayını en iyi şekilde geçirmeleri için program hazırladıklarını söyledi.

Ramazan boyunca ilçede birçok etkinlik yapacaklarını anlatan Çiçekli, şu değerlendirmede bulundu:

"Vatandaşların güzel şekilde iftarını açmaları için Van Gölü kıyısına çadırlarımızı kurduk. Eski ramazanlarda olduğu gibi Edremit'te gerçek ramazan ruhunu 30 gün boyunca yapacağımız çeşitli etkinliklerle yaşatacağız. Böyle güzel bir ortamda misafirlerimizi ağırlamak ve onlara ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz."

Gökhan Şos da Van Gölü kıyısında iftar yapmanın ayrı bir tadının olduğunu belirterek, "Bugün Edremit Belediyesinin Van Gölü kıyısına kurduğu çadırlarda ilk iftarımızı açtık. Gerçekten Van Gölü çok güzel. Burada iftar açmak ise ayrı bir güzellik." ifadelerini kullandı.