19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Van merkezli dolandırıcılık operasyonu

Van merkezli dolandırıcılık operasyonu - Kendilerini polis ve asker olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 6 zanlı gözaltına alındıVAN (AA) - Van merkezli Ankara ve Tokat'ta düzenlenen operasyonda, dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 6 kişi yakalandı.

17.01.2018 - 16:00

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kendilerini polis ve asker olarak tanıtan bazı kişiler tarafından dolandırıldıklarını bildirmeleri üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık 3,5 ay süren çalışma sonucu zanlıların, mağdurları dolandırarak 1 milyon 814 bin lira aldıkları, ayrıca Van'da medikal sektöründe faaliyet gösteren bir kişiyi 500 bin lira zarara uğrattıkları belirlendi.

Bu kapsamda Van, Ankara ve Tokat emniyet müdürlüklerince eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Van'da 4, Ankara ve Tokat'ta birer kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerleri ile üst aramalarında 3 tapu, av tüfeği, değişik çaplarda çok sayıda fişek, taşınması yasak kesici aletler ile dijital materyal ve dokümanlar ele geçirildi.