28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Van'da AK Parti seçim aracına saldırı

Van'da AK Parti seçim aracına saldırı - İpekyolu ilçesinde seçim çalışması yapan parti minibüsüne saldıran bir grup, sürücüyü darbetti - AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu: - "Sahada bize taş atana gül atacağız, bize laf atana kucak açacağız.

6.06.2018 - 17:05
Biz kavgaya gelmedik, bizim işimiz sevgi için. Gönüller yapmaya geldik"

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesinde AK Parti seçim aracına saldırı düzenlendi.

İlçede seçim çalışması yapan parti minibüsüne saldıran bir grubun sürücüyü darbetmesi üzerine AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 2 Nisan Polis Merkezi'ne gelerek şüphelilerden şikayetçi oldu.

İl Başkanı Türkmenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Egemenlik Caddesi'nde tur atan seçim aracına saldıranların, parti görevlisini de darbettiğini söyledi.

Türkmenoğlu, geçmişte yaşadıkları şiddet eylemlerini bir kez daha yaşadıklarını belirterek, "Umuyoruz ki şiddet ve terörden kimse nemalanmasın. Burada bir partili arkadaşımıza saldırı söz konusu. Onu ziyaret ettik. Hastaneden buraya getirildi, ifadesi alınıyor." dedi.

Güvenlik güçlerinin olayla ilgili gerekli tahkikatı yaptığını anlatan Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"Sahada bize taş atana gül atacağız, bize laf atana kucak açacağız. Biz kavgaya gelmedik, bizim işimiz sevgi için. Gönüller yapmaya geldik. Sahada her yerde insanların gönlüne girmeyi hedefliyoruz. Şiddet, hürriyeti kısıtlamak, insanlara hakaret etmek bir kişinin yanına kalacak bir şey değildir. Güvenlik güçlerimiz bu konuda gereken çalışmayı yürütüyor. Biz de hukuk çerçevesinde gerekli çalışmaları yapacağız. Sahada var olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Bu tür hadiseler ne olursa olsun bizi yolumuzdan alamaz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum."