29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Van'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

Van'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yegin: - "Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısı üzerine çalışma hayatında hem çalışanı hem de çalışmak isteyeni, iş arayanı ve iş vermek isteyenleri teşvik etmek adına tarihin en önemli teşviklerini hayata geçirdik"VAN (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin,"Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısı üzerine çalışma hayatında hem çalışanı hem de çalışmak isteyeni, iş arayanı ve iş vermek isteyenleri teşvik etmek adına tarihin en önemli teşviklerini hayata geçirdik.

24.02.2017 - 14:04
" dedi.

Yegin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kamuoyuna duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" kapsamında 81 ili ziyaret ettiklerini anlattı.

Bakanlık bünyesinde kurdukları 12 kişilik ekiple her cuma bir ilde program yaptıklarını kaydeden Yegin, "Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısı üzerine çalışma hayatında hem çalışanı hem de çalışmak isteyeni, iş arayanı ve iş vermek isteyenleri teşvik etmek adına tarihin en önemli teşviklerini hayata geçirdik. Bunları da sahada anlatmak üzere ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Yegin, vatandaşın ayağına giderek sorunları dinlemeye çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Çok ciddi bir istihdam teşviki ile karşı karşıyayız. Çalışmak isteyene, çalıştırmak isteyene vermiş olduğumuz çok net mesaj şudur. İş başı eğitim programlarımız, mesleki eğitim programlarımız, sigorta ve prim indirimlerimizin yanı sıra 2017 yılına özel olarak diyoruz ki siz bir işe girin çalışın, işveren size maaşınızı versin onun dışındaki vergi ve primler konusunu hiç dert etmeyin. Devlet 2017 yılı boyunca bunu karşılasın diyoruz. Bu çok önemli bir destektir."

İstihdam konusunda devletin ciddi adımlar attığını ifade eden Yegin, "Van ilimiz 23 il arasında cazibe merkezi olan illerimizden biri. Yatırımcının buraya gelip yatırım yapması için çok kıymetli destekler veriliyor. Yatırımcıya arsa tahsisinden tutun, bina yapımına kadar, uzun vadeli faizsiz destekten tutun da alım garantisine kadar çok ciddi teşvikler var. Yatırımcı işsizlik oranlarımızın biraz daha yüksek olduğu yerlere yatırımcıyı teşvik etmek ve orada meydana gelen yatırım çerçevesinde istihdamı ve iş olanaklarını artırmak var." dedi.

Yegin, toplantının ardından kentteki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle iş verenleri ziyaret etti.