16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Van'da "Geleceğimizi Kucaklıyoruz" projesi

Van'da "Geleceğimizi Kucaklıyoruz" projesi - İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Erciş Belediyesince başlatılan proje kapsamında kırsal mahallelerde kıyafet ve kızak hediye edilen 250 öğrenci Van Gölü kıyısını gezme imkanı buldu, asker ve polisler ile bir araya geldi - Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yaşar: - "Misafir ettiğimiz öğrencilerimiz asker ve polis ağabeyleri ile ilçedeki tüm kamu yöneticileriyle tanışıyor ve kaynaşıyor"VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile Erciş Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar'ın başlattığı "Geleceğimizi Kucaklıyoruz" projesi kapsamında, çeşitli hediyeler verilen öğrenciler için gezi düzenlendi.

11.02.2017 - 13:25

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yaşar, kırsal mahallelerde yaşayan öğrencileri hem şehir kültürüyle tanıştırmak hem de asker ve polisle daha fazla kaynaştırmak amacıyla proje çalışması başlattı.

Bu kapsamda ilçeye bağlı Ağırkaya, Mağara ve Köycük mahallelerinde yaşayan ve Erciş'te misafir edilen öğrencilere kıyafet ile İstanbul'daki Pendik Belediyesince gönderilen kızaklar hediye edildi. Ayrıca Van Gölü kıyısı gezdirilen çocuklar, asker ve polisler ile bir araya getirildi.

Yaşar, İlçe Jandarma Komutanlığındaki programda, öğrenciler ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaymakamlık ve belediye olarak hazırladıkları proje ile özellikle kırsal kesimdeki öğrencilerin şehir kültürüyle tanışmalarını, asker ve polisle daha fazla kaynaşmalarını amaçladıklarını anlatan Yaşar, "Misafir ettiğimiz öğrencilerimiz asker ve polis ağabeyleri ile ilçedeki tüm kamu yöneticileriyle tanışıyor ve kaynaşıyor. Bugüne kadar yaklaşık 250 öğrencimizi misafir ettik." dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığındaki programa, Erciş Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ve bazı kurum amirleri de katıldı.