29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Van'da itfaiye teşkilatı güçlendiriliyor

Van'da itfaiye teşkilatı güçlendiriliyor - Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, tam donanımlı 26 yeni itfaiye aracı alacakVAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi, 26 yeni itfaiye aracı alarak kentteki önemli bir eksikliği daha giderecek.

20.09.2017 - 15:26

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İtfaiye Daire Başkanlığının tarihinin en büyük itfaiye aracı alımıyla, bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatı kurulacak.

17'si merdivenli olmak üzere 29 araç ve 286 personelle hizmet veren İtfaiye Daire Başkanlığı, alınacak 26 tam donanımlı, teknolojik itfaiye aracı sayesinde filosuna güç katacak.

Kentte ilk defa hizmet verecek 32 ve 44 metre tam otomatik hidrolik merdivenli itfaiye aracının yanı sıra 7 adet 18 metre hidrolik merdivenli itfaiye aracı, 32 metre mafsallı tam otomatik hidrolik itfaiye aracı, 44 metre tam otomatik hidrolik merdivenli itfaiye aracı, 3 adet 4x4 ilk müdahale ve söndürme aracı, 4 acil kurtarma aracı, 6 dar alan ilk müdahale ve söndürme aracı, 3 çift kabinli itfaiye aracı ve tam donanımlı kurtarma aracının da alımı gerçekleştirilecek.

Yüksek kabiliyetli ve teknolojik donanımlarla desteklenmiş itfaiye araçları ile yangına en hızlı şekilde müdahale etmeyi hedefleyen İtfaiye Daire Başkanlığı, her ilçede itfaiye hizmet binası inşa edilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Ekim ayında ihalesi yapılacak 26 aracın, önümüzdeki yıl içerisinde filoya eklenmesi hedefleniyor.