28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Van'da "kırmızı düdük" uygulaması

Van'da "kırmızı düdük" uygulaması - Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla "kırmızı düdük" uygulaması yapıldı - Zorluoğlu: - "Çocuklarımızı adeta bayram boyunca trafik polisleri gibi görevlendirdik"VAN (AA) - Van'da Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığınca "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" uygulaması kapsamında trafik denetimine katılarak, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

20.08.2018 - 17:08

Van-Edremit karayolu uygulama noktasında Vali Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve Emniyet Müdür Mehmet Suat Ekici, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etti.

Durdurulan araçların içerisindeki çocuklara kırmızı düdük, tişört, şapka ve çeşitli hediyeler veren Vali Zorluoğlu, çocuklara bu bayram boyunca fahri trafik polisi olma görevini verdi.

Zorluoğlu, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının bayramda trafik tedbirlerine özel bir önem atfettiğini söyledi.

Bakanlık talimatları doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Van'da da trafik tedbirleri bakımından çok önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Van'da trafik kazalarının minimuna indirilmesi için gereken tedbirler alındı. Ama bir farkındalık oluşturmak ve dikkati çekmek için biz de bayram öncesi böyle bir yol uygulamasına katıldık. İnşallah alınan tedbirler ve vatandaşlarımızın, sürücülerimizin göstereceği ilave hassasiyetle bayram boyunca kazasız belasız günler geçireceğiz. Van'da da bu manada her türlü tedbir alındı."

Bu yıl çocuklara da görev verdiklerini sözlerine ekleyen Zorluoğlu, "Çocuklarımızı adeta bayram boyunca trafik polisleri gibi görevlendirdik. Çocuklarımız, sürücü olan anneleri veya babaları hata yaptığında, trafik kurallarına uymadıklarında onlara verdiğimiz düdükler ile annelerini babalarını ve sürücüleri uyaracaklar. İnşallah kazasız, belasız, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçiririz. Ben tekrar bütün vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum." diye konuştu.