29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Vatandaşı 1 milyon lira dolandıran zanlılar, özel ekipten kaçamadı

Vatandaşı 1 milyon lira dolandıran zanlılar, özel ekipten kaçamadı - Kayseri'de yaşayan bir kişiyi, ziynet eşyaları ve dövizini alarak 1 milyon 55 bin lira dolandıran 2 zanlı, oluşturulan 2 özel ekibin çalışması sonucu gözaltına alındı - Ekipler, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan zanlıları, 32 farklı açıdan 120 saatlik kamera kayıtlarını inceleyerek yakaladıKAYSERİ (AA) - Kayseri'de telefonla dolandırıcılık yaparak bir kişinin 1 milyon 55 bin lirasını alan 2 zanlı yakalandı.

18.11.2017 - 15:25

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonda kendisini hakim ve savcı olarak tanıtıp 3 gün içerisinde farklı zamanlarda Ü.G'nin 1 milyon 55 bin lira değerindeki ziynet eşyası ile dövizini alan zanlılara yönelik çalışma başlattı.

Bu çerçevede oluşturulan 2 özel ekip, 32 farklı açıdan 120 saatlik kamera kayıtlarını inceledi.

İncelemeler neticesinde kimlikleri tespit edilen zanlılardan İ.H.P. İstanbul, A.P. de Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.