29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Vatandaşların talebiyle şehit polisin ismi parka verildi

Vatandaşların talebiyle şehit polisin ismi parka verildi - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde vatandaşların talebiyle şehit polis Recep Çakıl'ın isminin verildiği park törenle açıldı - Kulp Belediye Başkan Vekili Dülgeroğlu: - "Kulp halkının kendi öz evladı olarak kabul ettiği şehidin isminin parka verilmesi için vatandaşların yoğun başvurusu oldu"DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde vatandaşların talebiyle şehit polis Recep Çakıl'ın isminin verildiği park törenle açıldı.

15.02.2018 - 17:39

Kulp Belediyesince Cengiz Topel Caddesi'nde yapımı tamamlanan ve şehit polis Recep Çakıl'ın adının verildiği park törenle hizmete girdi.

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Fatih Dülgeroğlu, törende yaptığı konuşmada, "yaradılanı severiz yaradandan ötürü" ve "halka hizmet hakka hizmettir" felsefesiyle hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

İlçede 1 yıl içerisinde beşinci parkın açılışını yaptıklarınıbelirten Dülgeroğlu, hiç parkı olmayan ilçede aynı gün içerisinde 3 parkın açılışını yaptıklarını, parkı olmayan hiçbir mahallenin kalmayacağını belirtti.

Kulp'ta terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit olan polis memuru Recep Çakıl'ı ve tüm şehitleri rahmetle andıklarını dile getiren Dülgeroğlu, "Kulp halkının kendi öz evladı olarak kabul ettiği şehidin isminin parka verilmesi için vatandaşların yoğun başvurusu oldu. Yapılan yoğun öneri üzerine Belediye Meclisince aldığımız kararla şehidimizin ismini bu parkımıza verdik." dedi.

Törende, şehidin eşi Asuman Çakıl'ın gönderdiği mesaj okundu. Çakıl'ın mesajında, "Şehidimizin adına sahip çıkan Belediye Başkan Vekili Dülgeroğlu'na, bunu talep eden Kulp halkı ve esnafına canıgönülden teşekkürlerimizi ve muhabbetlerimizi yoluyoruz. Şehit kanı akmış vatanımın bu güzel toprağına, gönlü geniş halkına selamlarımızı gönderiyoruz. Allah'a emanet olun." ifadeleri yer aldı.

Daha sonra parkın açılışı yapıldı.