29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Wushudaki yetenekleri anne ve babadan

Wushudaki yetenekleri anne ve babadan - Wushu Milli Takımı'nda antrenörlük yapın Soner ve Gülizar Yılmaz çiftinin sporcu olarak yetiştirdiği çocukları Ömer Ali ile İlayda, yurt içi ve uluslararası şampiyonalarda elde ettikleri başarılarla adlarından söz ettiriyor - Baba Yılmaz: "Uluslararası şampiyonlara, çocuklarımız milli takım sporcusu, bizler de antrenör olarak gidiyoruz.

23.10.2017 - 11:43
Sürekli bir aradayız ve çalışmalarımızı beraber sürdürüyoruz"


AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Aksaray'da 17 yıldır wushu sporunda milli takım antrenörlüğü yapan Soner Yılmaz ve eşi Gülizar Yılmaz'ın sporcu olarak yetiştirdiği çocukları Ömer Ali ile İlayda, yurt içi ve uluslararası şampiyonalarda elde ettikleri başarılı sonuçlarla adlarından söz ettiriyor.

Wushu Milli Takımı'nda çocuklarının antrenörlüğünü de yapan çiftin 15 yaşındaki kızı İlayda, 7 yaşında seçildiği milli takımla 1 Avrupa, 5 Balkan şampiyonluğu yaşadı. 18 yaşındaki Ömer Ali ise 2 Avrupa şampiyonluğu, 4 Balkan birinciliği ve birçok Türkiye şampiyonluğu ile dikkati çekiyor.

Yurt içi ve yurt dışındaki tüm şampiyonalara ailece katılan, çocuklarını müsabaka ve kamplarda yalnız bırakmayan Soner-Gülizar Yılmaz çifti, evlatlarıyla yeni başarılar elde etmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


- Soner Yılmaz: "Evlatlarımla hep gurur duydum"


Soner Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaştan beri ilgilendiği wushu sporuna antrenör olarak devam ettiğini söyledi.

Eşi ile tüm çabalarını çocuklarının iyi yetişmesi için harcadıklarını belirten Yılmaz, "Küçük yaşta hem kızım hem de oğlum Türkiye şampiyonu oldu. Daha sonra uluslararası şampiyonalara katıldılar. Kızım daha 7 yaşındayken minikler kategorisinde Balkan şampiyonu oldu. Sonra oğlum da aynı dereceyi elde etti. Avrupa şampiyonluğu ve Türkiye şampiyonlukları ile devam etti. Evlatlarımla hep gurur duydum." diye konuştu.

Yılmaz, evde ve spor salonunda sürekli beraber olduklarını, spor sayesinde çok huzurlu bir aile ortamı kurduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çocuklar sabah erkenden okula giderler. Daha sonra salona gidip hep beraber sporumuzu yapıyoruz. Eşimle birlikte çocuklarımızı eğitiyoruz. Uluslararası şampiyonlara, çocuklarımız milli takım sporcusu, bizler de antrenör olarak gidiyoruz. Sürekli bir aradayız ve çalışmalarımızı beraber sürdürüyoruz. Evde de güzel, neşeli bir hayatımız var. Çok mutluyuz. Bunda sporun payı çok fazla. Bütün ailelere çocuklarıyla spor yapmalarını tavsiye ediyorum."

Gülizar Yılmaz ise evde anne olduğunu, spor salonuna gelince tamamen işine odaklandığını ifade ederek, çocuklarının wushuda dünyanın sayılı sporcuları arasında yer alması için gereken her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.


- Ömer Ali: "Babam ve annem sayesinde buralara geldim"


Milli wushucu Ömer Ali Yılmaz da küçük yaştan beri wushu yaptığını, hayatının bu spor sayesinde değiştiğini anlattı.

Başarısında ailesinin desteğinin büyük payının olduğuna işaret eden Ömer Ali, şunları kaydetti:

"Babam ve annem sayesinde buralara kadar geldim. Benimle ve kardeşimle özel olarak ilgilendiler. Çok büyük başarılar elde etmemizi sağladılar. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Başarılı olmamız için tüm imkanları sunuyorlar. Şu an Avrupa, Balkan ve birçok Türkiye şampiyonluğum var. En büyük hedefim ise önümüzdeki yıl Çin'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılıp şampiyon olmak."