23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Yabancı konuklar "Avrupa hatıraları" için Kırşehir'e geldi

Yabancı konuklar "Avrupa hatıraları" için Kırşehir'e geldi KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliğinin ERASMUS programı kapsamında başlattığı "Avrupa Hatıraları Projesi" kapsamında Letonya, Malta, İtalya ve Bulgaristan’dan 8 kişi kente geldi.

8.03.2017 - 15:51

Proje ortağı kurumların temsilcileri olarak Letonya, Malta, İtalya ve Bulgaristan’dan gelen 8 kişi, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti. Şentürk, ziyarette yaptığı konuşmada, misafirleri Ahi kenti Kırşehir'de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, bu tür ziyaretlerin ülkeler arası ilişkiyi güçlendirdiğini söyledi.

Avrupa Hatırası Projesi’nin önemine işaret eden Şentürk, şunları belirtti:

"Proje kapsamında, ortaklar bir Avrupa hatıratı dijital arşivi ve hikaye anlatma grupları oluşturacak, bunları gençlerle paylaşacak ve bu sayede gençlere yön vereceklerdir. Bu proje ile tarihin hafızası arşivlenecek. Kaybolmaya yüz tutan kültürümüzü canlı tutacağız. Sizler aracılığı ile ülkelerimiz arasındaki bağlar güçlenecek, vatandaşlarımız arasındaki dostluklar pekişecek. Birlikte yürüteceğimiz bu projede başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum."

Yabancı konuklar da Avrupa Hatırası Projesi için Kırşehir'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, ortak hatıra arşivi oluşturulmasına katkı sunacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından proje detaylarının görüşülmesi için toplantı yapıldı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen ERASMUS 2016 yılı teklif çağrısı döneminde Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında başvurusu yapılan Europen Memories (Avrupa Hatıraları) adlı projesinin kabul edilmesi sonucu, Vali Necati Şentürk ve Ulusal Ajans Başkanlığı arasında hibe sözleşmesi imzalanmış ve 121 bin 730 avro hibe desteği sağlanmıştı.