28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Yabancı öğrenciler seramik öğreniyor

Yabancı öğrenciler seramik öğreniyor - Karabük'te, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu kapsamında İngiltere, Japonya, Filistin, Hindistan, Pakistan, Moğolistan, Çin, Rusya ve Mısır gibi ülkelerden gelen 23 yabancı öğrenci, seramik ve boyama dersi alıyor - Japon öğrenci Sakura Ueda: - "Daha önce seramik yapmadım, bu yüzden çok ilginç geldi.

25.07.2018 - 16:58
Safranbolu çok güzel şehir"

KARABÜK (AA) - Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu kapsamında 18 ülkeden Karabük'e gelen 23 öğrenci, Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi'nde (SAKEM) seramik ve boyama dersi alıyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (TÖMER) ev sahipliğinde Karabük'te bulunan öğrenciler, boyutlu kağıt sanatı kursundan sonra seramik ve boyama dersinde hünerlerini sergiledi.

SAKEM Koordinatörü Münevver Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşitli seramik objeler çalıştıklarını söyledi.

Seramiğin geleneksel sanatlardan olduğunu ifade eden Esen, "Öğrencilerimiz, seramik hamurunun ne şekilde hazırlanacağını, kalıplanacağını, fırınlanacağı ve boyanacağının eğitimlerini aldı. Öğrencilerin aralarındaki Türkçe diyaloglarından da biz çok keyif aldık. Ülkelerinde Türkçe öğreniyorlar. Öğrendikleri Türkçe ile Türk ve İslam sanatıyla ilgili bilgileri bizde almış oluyorlar." diye konuştu.

Bunun ilk olmadığını, daha önce de bu tür etkinlik düzenlendiğini aktaran Esen, şöyle konuştu:

"Bu sene de dünyanın çeşitli ülkelerine Safranbolu'nun ve Safranbolu Belediyesi'nin yaptığı etkinlikleri yaygınlaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. SAKEM, 200'e yakın çeşitlilikte kurs vermekte. Öğrencilerimiz çalışmalarını bitirdikten sonra şubelerimizdeki diğer yaptığımız etkinlikleri de tanıtacağız. Ahşap ve deri alanında çok iddialı çalışmalarımız var. Bunların eğitimlerini atölyelerinde tanıtmak için gezi düzenleyeceğiz."

- "Türkiye'yi keşfetmek istiyorum"

Sudanlı Amin Gamal, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye'ye geldiğini belirtti. Safranbolu'nun çok güzel şehir olduğunu vurgulayan Gamal, çok güzel zaman geçirdiklerini kaydetti.

Türkiye'yi çok sevdiğini ifade eden Pakistanlı Taqdees Fatima, "Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Türkiye'yi keşfetmek istiyorum. Buradan gitmek hiç istemiyorum." dedi.

Kazak Akerke Assan, Türkiye'yi derslerde anlatıldığı kadar bildiğini belirterek, "Ama her şey daha güzelmiş, o yüzden çok mutluyuz. Sadece ders yapmıyoruz. Çeşitli kurslara katılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Japon Sakura Ueda da çok güzel günler geçirdiklerini dile getirdi. Kursların çok ilginç olduğunu vurgulayan Ueda, "Daha önce seramik yapmadım, bu yüzden çok ilginç geldi. Safranbolu çok güzel şehir. Daha önce Safranbolu'yu duymamıştım." değerlendirmesinde bulundu.