18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Yabancı sanatçılar antik kentte Adıyaman'ı resmetti

Yabancı sanatçılar antik kentte Adıyaman'ı resmetti - Adıyaman Belediyesi ve ADYÜ'nün iş birliğiyle düzenlenen çalıştay kapsamında yabancı sanatçılar, kentin tarihi ve turistik yerlerini tuvale yansıttı ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Üniversitesinin (ADYÜ) iş birliğiyle ilki düzenlenen "Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı" kapsamında yabancı sanatçılar, Perre Antik Kenti'nde kenti yansıtan resimler çizdi.

15.05.2018 - 12:54

Perre Antik Kenti'nde 6 gün süren çalıştaya, Adıyaman, Ankara, Bolu, Gaziantep, Eskişehir, İstanbul, Konya, Sivas ve Tekirdağ'ın yanı sıra Polonya, Almanya, Gürcistan, İngiltere, Hindistan, Rusya, Slovakya ve Türkmenistan'dan 100 sanatçı katıldı.

İngiltere'den gelen Elena Priestley, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'ı çok sevdiğini, resimlerinde kenti konu aldığını söyledi.

Dün alışverişe gittiği marketin önünde oturan kent sakinlerinin fotoğrafını çekip bunları resimlerine yansıttığını ifade eden Elena, "Adıyaman harika bir yer. Dün Nemrut Dağı'nı gezmeye gittik. Gerçekten büyüleyici bir yer. Adıyaman'a ikinci defa geliyorum. İngiltere'ye döndüğümde ressam arkadaşlarıma mutlaka Adıyaman'ı önereceğim. Burada insana ilham geliyor. Bizi burada ağırlayan herkese teşekkür ederim." dedi.

Rusya'dan gelen Alexander Jazykov ise resimlerinde özellikle Adıyaman'da bulunan kale ve Nemrut heykellerini koruyan kartalı konu aldığını belirtti.

Perre Antik Kenti'nde bulunan mağaraların önünde resimlerini çizdiğini ifade eden Alexander, "Perre Antik Kenti'nde öğrenciler ve diğer arkadaşlarla birlikte resim çizmek çok güzel bir duygu. Adıyaman'ın her yerinden ilham alıyoruz. Herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Festivale Slovakya'dan katılan Dmıtriy Petrenko da, Türkiye'ye ilk defa geldiğini aktararak özellikle Adıyaman'da bulunan saat kulesi, kale ve manzaralı yerleri tuvale aktardığını kaydetti.