19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yalova'da yaşayan Iraklılardan Türk lirasına destek

Yalova'da yaşayan Iraklılardan Türk lirasına destek - Yalova Iraklılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Yalova Selam Dayanışma Derneği üyesi 50 kişilik grup, Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ataklar nedeniyle dolar bozdurdu YALOVA (AA) - Yalova'da yaşayan bir grup Iraklı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek vererek dolar bozdurdu.

17.08.2018 - 16:30

Yalova Iraklılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Yalova Selam Dayanışma Derneği üyesi 50 kişilik grup, Rüstempaşa Mahallesi'ndeki bir banka şubesinin önünde toplandı.

Türk ve Irak bayrakları taşıyan grup adına açıklama yapan Yalova Iraklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamid Abid Hüseyin, Türk lirasının değerinin artması için döviz bozduracaklarını söyledi.

Hüseyin, "Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bir nebze de destek olmak, liraya destek olmak için dövizi olan, altını olan herkes bugün bankalara geldik." diye konuştu.

Dün de 50 kişinin dolar bozdurduğunu kaydeden Hüseyin, "Dün sadece bir arkadaşımız 200 bin dolar bozdurdu. Iraklıların hepsi toplanacak. Günde 20, 30, 50 kişilik, herkes Türk lirasına destek için dövizini bozacak." dedi.

Amerika'nın yaptırım kararını değerlendiren Hüseyin, "Türk milleti hiç kimseye boyun eğmez. Onu unutmuşlar. İnşallah emperyalistlerin ve Amerikalıların bütün tuzakları suya düşer." ifadelerini kullandı.

Yalova Selam Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Fazil Mehmmed ise Türk devletine ve Türk milletine destek olmak için toplandıklarını dile getirdi.

Binlerce, milyonlarca Iraklı ve Suriyelinin Türk milletiyle kucaklaştığını aktaran Mehmmed, "Onlarla yemeğini evini paylaştı. Bu boynumuzun borcu, bu borçtan dolayı biz bu toplanmayı yaptık." şeklinde konuştu.

Tarihe bakıldığında Osmanlı'ya da borçlu olduklarını vurgulayan Mehmmed, "İngilizler nasıl Sultan Abdülhamid'e karşı çıktılar. Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanına, Recep Tayyip Erdoğan'a aynısını Amerikalılar yapıyorlar." dedi.