23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Yalova'daki STK'lardan anayasa değişikliğine destek

Yalova'daki STK'lardan anayasa değişikliğine destek - Yalova Evet Diyor Platformu sözcüsü Yanık: - "Darbeleri unutmadık, hiçbir zaman da unutmayacağız.

24.02.2017 - 19:54
Hesabını her zaman ve her zeminde soracağız. Bu nedenle milletimiz için çok önemli ve tarihi fırsat olan yeni anayasa ya biz de 'Evet' diyoruz, 'Evet' diyeceğiz"

YALOVA (AA) - "Yalova Evet Diyor Platformu" çatısı altında bir araya gelen 65 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasında "Evet" oyu vereceklerini açıkladı.

Platform sözcüsü, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yalova Şube Başkanı Abdullah Yanık, Şaban Temüge Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 16 Nisan'da çok önemli bir referanduma gideceğini söyledi.

Yalova'daki STK'lar olarak yönetim sistemiyle ilgili değişikliklerin yapılacağı anayasa değişikliği için bir karar vermeleri gerektiğine dikkati çeken Yanık, şunları belirtti:

"Yalova'da aktif olarak faaliyet gösteren 65 sivil toplum kuruluşu, anayasa değişikliği konusunda çok net bir şekilde 'Evet' oyu çıkması için hep birlikte çalışmalar yapmak üzere bir araya geldi. Böylece 'Yalova Evet Diyor Platformu'nu kurduk. Gönlümüz, daha kapsamlı, hakkın ve adaletin hakim olduğu halkın iradesine uygun, yeni özgürlükçü bir anayasa değişikliği için sandığa gitmek isterdi. Ancak bu anayasa değişikliğinin de ülkemiz açısından çok önemli ve hayati bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz."

Yanık, yeni bir darbe ile yüzleşmemek için devlet ve ordu içinde hain yapılandırmalara artık izin vermeyeceklerini ve millet olarak süreci adım adım takip edeceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bütün bunlardan edindiğimiz tecrübe ve bilinçle bugün de aynı duygularla haykırıyoruz, haykırmaya da devam edeceğiz. Darbeleri unutmadık hiçbir zaman da unutmayacağız. Hesabını her zaman ve her zeminde soracağız. Bu nedenle milletimiz için çok önemli ve tarihi fırsat olan yeni anayasa ya biz de 'Evet' diyoruz, 'Evet' diyeceğiz."