25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yapı Kredi'den "Dünya Saati" etkinliğine destek

Yapı Kredi'den "Dünya Saati" etkinliğine destek İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yürütülen "Dünya Saati" etkinliğini destekleyecek.

22.03.2018 - 11:26

Yapı Kredi açıklamasına göre, banka, ekolojik çeşitlilikten tarımsal üretime birçok konuyu etkileyen iklim değişikliğine ilişkin ilgili farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Dünya Saati etkinliğine bu yıl da destek verecek.

Etkinliğe 9 yıldır katılan Yapı Kredi, 24 Mart Cumartesi akşamı 20:30 ile 21:30 arasında Genel Müdürlük binası dahil 14 binasıyla güvenlik için zorunlu alanlar haricinde tüm ışıklarını kapatacak.

Buna göre, bankacılık üssü, ACCR, Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, Yapı Kredi Kültür Sanat, Kadıköy, Kızılay, Egehan, Taksim, Karaköy, Setbaşı Bölge binaları, Amasya ve Bursa şubeleri ile Yeniköy Koru Tesisi'nde ışıklar bir saat boyunca kapanacak.

WWF önderliğinde düzenlenen Dünya Saati hareketi, ilk kez Mart 2007'de Avustralya'da başlatıldı. 2008'de küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati, her yıl mart ayında tüm dünyada aynı anda gerçekleştiriliyor. Harekete katılan şehirlerin öne çıkan mekanları belirli süreyle ışıklarını kapatarak farkındalık yaratmayı amaçlıyor.