19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yaralı doğan tedavi altına alındı

Yaralı doğan tedavi altına alındı - Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaralı olarak bulunan boz doğan tedavi edildiYALOVA (AA) - Çınarcık ilçesindeki bir bahçeyi çevreleyen tellere çarparak yaralanan boz doğan tedavi altına alındı.

22.02.2017 - 13:45

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Teşvikiye beldesinde ikamet eden Şaban Arslan, bir bahçeyi çevreleyen tellere çaparak yaralanan bir boz doğan buldu. Arslan, durumun Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı Yalova Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Yaralı boz doğana ilk müdahale Yalova Şube Müdürlüğüne bağlı Çınarcık İşletmesi şefi Emre Can Çelik ve veteriner hekim Cumhur Ersöz tarafından yapıldı.

Tedavi altına alınan boz doğanın sağlığına kavuşmasının ardından doğaya salınacağı öğrenildi.

- "2017 yılında şu ana kadar 61 yaban hayvanı tedavi edildi"

Ersöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 yılının başından beri 61 yaralı yaban hayvanının tedavisinin yaptıklarını söyledi.

Vatandaşların ihbarlarının çok önemli olduğunu belirten Ersöz, "Yaralı boz doğanın ilk muayenesinde herhangi bir kırık, çıkık veya açık yaralanmaya rastlamadık. Ancak biraz halsiz düşmüş. Birkaç gün gözetimimiz altında kaldıktan sonra muhtemelen eski sağlıklı günlerine kavuşacak. Doğanımız nesli tükenen ve aynı zamanda av komisyonunca korunan hayvanlar sınıfında. Muhtemelen en kısa sürede eski sağlıklı günlerine kavuşacak." diye konuştu.